Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Nová bondovka sa opäť odkladá: Je to pre nás ďalšia rana! Premiéra bude až o niekoľko mesiacov

(Zdroj: 007.com, SITA/AP/Michael Sohn)

Premiéra najnovšieho dielu filmovej série s britským agentom Jamesom Bondom sa kvôli neutíchajúcej pandémii znova odkladá, tentoraz z apríla na 8. októbra. Na oficiálnej stránke filmu a na twitterovom profile to dnes oznámili producenti. Podľa agentúry Reuters ide o ďalšiu ranu pre prevádzkovateľov kín, ktorí sa usilujú o oživenie svojho podnikania silno zasiahnutého šírením koronavírusu.

Vo filme s názvom Nie je čas zomrieť a rozpočtom 200 miliónov dolárov vystúpi naposledy v roli Bonda herec Daniel Craig. Jeho úhlavného nepriateľa si zahrá americký herec Rami Malek, držiteľ Oscara za rolu Freddieho Mercuryho vo filme Bohemian Rhapsody.

Premiéra sa stále posúva

Snímok mal byť pôvodne uvedený do kín vlani v apríli, potom v novembri 2020, následne tento rok v apríli a teraz má termín premiéry v októbri. Hollywoodske štúdiá sa všeobecne obávajú vypustiť do sveta potenciálne najväčšie kasové trháky, kým trvá pandémia koronavírusu. Kvôli nej museli kiná na mnohých miestach úplne zatvoriť, inde rapídne klesla ich návštevnosť.

"Bondovky" sú pritom tradične jedny z najlepšie zarábajúcich svetových filmov, diel Spectre z roku 2015 utŕžil po celom svete 880 miliónov dolárov, o tri roky starší Skyfall zarobil cez miliardu dolárov.

Viac o téme: Daniel CraigJames BondRami Malek
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu