Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Temná stránka Hollywoodu: Pitt, Clooney či Ford nenávidia svoje filmy! Jessica Alba chcela ukončiť kariéru

(Zdroj: SITA)

Herci a herečky majú jedinečný dar oživiť postavy existujúce len vo filmovom vesmíre, ktorý sa ani v najmenšom nepodobá ich vlastnému. Avšak nie všetky kreatívne počiny sú príjemné a konečný produkt nie je vždy skvelý. Niektorí skrývajú svoju nechuť k filmu, v ktorom hrali - a len občas sa s nepriaznivým názorom na neho zveria až po rokoch od premiéry, napísal časopis Newsweek.

Dôvody, prečo aktéri hollywoodskej prvej ligy neznášajú vlastnú prácu, sú rôzne. Channing Tatum mal pocit, že ho štúdio prinútilo prijať rolu vo filme G. I. Joe. Markovi Wahlbergovi pripadala zápletka sci-fi thrilleru Stalo sa hlúpa a scenár nekvalitný. A Zac Efron začal časom nenávidieť dlhý tieň, ktorý na neho vrhá jeho kultová úloha v Muzikáli zo strednej na celú jeho kariéru.

Harrison Ford

Prelomový sci-fi film Blade Runner (1982) ponúkol Harrisonovi Fordovi jednu z jeho najslávnejších úloh, do ktorej sa vrátil v roku 2017 v pokračovaní Blade Runner 2049. Sám ale nehodnotil snímku Ridleyho Scotta príliš priaznivo. "Ten film sa mi nepáčil ani tak, ani onak, so mnou alebo bezo mňa. Je pre mňa veľmi ťažké sa s ním nejako stotožniť," povedal.

Sylvester Stallone

Okrem kultových postáv Rockyho a Ramba si Sylvester Stallone zahral napríklad v nepríliš podarené akčnej komédii Stoj, lebo mamička vystrelí (2004). Serveru Is not It Cool News sa neskôr zveril, že "ide možno o jeden z najhorších filmov v celej Slnečnej sústave, vrátane mimozemských produkcií, ktoré sme nikdy nevideli".

George Clooney

Pokračovanie batmanovskej série Batman a Robin (1997) nemilosrdne skritizovali ako kritici, tak fanúšikovia. A aj keď George Clooney ocenil, ako role Batmana ovplyvnila jeho kariéru, ani on s týmto filmom nebol príliš spokojný. "Batman bol najväčší prielom, aký sa mi podaril, a úplne zmenil moju kariéru, hoci ten film bol slabý, rovnako ako môj výkon v ňom," povedal pre SyFy Wire v roku 2011. "Ale stále neviem, čo som mohol urobiť inak," povzdychol si.

Brad Pitt

Ešte než sa v roku 1997 dostal do kín thriller Tichý nepriateľ, už ho Brad Pitt hodnotil v rozhovore pre denník Newsweek. "Nemali sme žiadny scenár," povedal. "Bola to najnezodpovednejšia filmárčina, keď sa to tak vôbec dá nazvať, čo som kedy videl."

Kate Winslet

Kate Winsletová nemá nič proti veľkofilmu Titanic (1997) - len nenávidí svoj výkon, ktorý v ňom predviedla. "Pri každej svojej scéne si hovorím: 'To ako vážne? Takto si to urobila?' Môj bože ... nemôžem počuť ani svoj americký prízvuk, je to hrozné," povedala herečka v roku 2012 v rozhovore pre denník The Daily Telegraph.

Christopher Plummer

Milióny ľudí na svete milujú muzikál Za zvukov hudby (1965), ale Christopher Plummer medzi nich nepatrí. Herec, ktorý stvárnil hlavnú mužskú postavu kapitána von Trappa, ho premenoval na "Za zvukov smrkancov". A v roku 2011 denníku The Hollywood Reporter povedal: "Je to hrozné, sentimentálne a ulepené. Museli sme sa hrozne snažiť, aby sme tam dostali aspoň kvapôčku humoru."

Alec Guinness

Po legendárnej hereckej kariére prijal anglický herec Alec Guinness úlohu Obi-Wan Kenobiho vo filme Star Wars (1977), ale nezdieľal nadšenie mnohých svojich kolegov z toho, že sa mohol na filmovej sérii Hviezdnych vojen podieľať. Vo svojej knihe A Positively Final Appearance (Rozhodne posledné vystúpenie) dokonca ľutoval, že túto rolu prijal, a raz súhlasil, že dá mladému fanúšikovi Star Wars autogram - ale len pod podmienkou, že sa chlapec na Star Wars už nikdy nepozrie.

Miriam Margolyes

Britská herečka Miriam Margolyesová, ktorá vo filme Harry Potter a Tajomná komnata (2002) hrala profesorku Sproutovú, nepatrí medzi najväčších fanúšikov Harryho Pottera. Keď točila narodeninový odkaz, v ktorom sa predstavovala vo svojej úlohe, vyhlásila: "Nikdy som ten film nevidela, nikdy som nevidela žiadnu z tých kníh a nikdy som ich nečítala. Len beriem peniaze, keď mi prídu, a som za ne vďačná."

Matt Damon

Bournovo ultimátum (2007), ktorým sa uzatvára filmová trilógia o Jasonovi Bourneovi, agentovi bez minulosti, si vyslúžilo od kritikov prevažne chválu. Ale Matt Damon, ktorý stvárnil hlavnú postavu, ich nadšenie nezdieľa. "Neviním scenáristu Tonyho Gilrowa za to, že prijal veľa peňazí a predložil to, čo predložil," povedal v roku 2011 magazínu GQ. "Problém je, že sa to nedalo čítať. Je to koniec kariéry."

Jessica Alba

Herečka Jessica Alba sa v rozhovore v časopise Elle v roku 2010 zverila, že kvôli práci na superhrdinskom filme Fantastická štvorka: Silver Surfer (2007) takmer zavesila herectvo na klinec. Dodala, že jej robilo veľké problémy pracovať s režisérom Timom Storym, ktorý ju žiadal, aby "bola krajšia, keď plače".

Megan Fox

Podobný názor má aj Megan Fox, ktorá sa dočkala prelomovej role Mikaely Banesovej v prvých dvoch dieloch Transformerov (2007 a 2009), ale o tretí diel sa pripravila, keď označila režiséra Michaela Baya za tyrana, s ktorým je "nočná mora pracovať". Spokojná nebola ani so svojím výkonom v prvom dieli. "Nie som hrdá na to, čo som predviedla... ale ak nie ste ostrieľaný veterán, práca s Michaelom Bayom nie je o hereckých skúsenostiach," povedala.

Viac o téme: Harrison FordHarry PotterMatt DamonBrad PittStar Wars
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu