Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Ktoré hviezdy zničili najviac áut? REBRÍČEK TOP 10: Toto sú najnebezpečnejší hollywoodski vodiči!

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: Photo © Universal Pictures, Photo © 20th Century Fox, Photo © Metro-Goldwyn-Mayer)

Filmári si budú musieť pripraviť poriadny rozpočet na vozidlá, ak im budú na blízku či ich budú šoférovať najnebezpečnejší vodiči z Hollywoodu. O tom, ktorí akční hrdinovia to sú, si dala za cieľ zistiť nedávna štúdia na základe najviac rozbitých vozidiel na filmovom plátne. Nie je asi prekvapením, že na prvom mieste v tomto zozname je hviezda „Rýchlo a zbesilo“ Vin Diesel, za ktorou nasledujú Bruce Willis a hviezda Terminátora Arnold Schwarzenegger.

Zamýšľali ste sa niekedy nad tým, koľko áut bolo na filmových obrazovkách zničených? Pravdepodobne áno. No napadlo niekoho riešiť, ktorý akčný filmový hrdina má na konte najväčší počet havarovaných vozidiel? Ak doteraz nie, už ani nemusíte. Na toto sa totiž pozrela vo svojom prieskume spoločnosť Scrap Car Comparison, o jeho výsledkoch informovala na svojom webe. „Drobné škody, ako napríklad prasknutie spätných zrkadiel alebo malé preliačiny, sa do výskumu nezapočítali,“ vysvetľuje štúdia.

Rebríčku dominuje Vin Diesel, tesne za ním Bruce Willis

Postava Vina Diesela Dominic Toretto z franšízy „Rýchlo a zbesilo“ rozbila na obrazovke takmer dvakrát toľko vozidiel ako Jason Bourne, ktorého stvárnil Matt Damon. Podľa prieskumu iba v piatej časti Rýchlo a zbesilo z roku 2011 zdemoloval Vin Diesel najmenej 30 automobilov. Americký herec je celkovo zodpovedný za demoláciu 61 vozidiel na obrazovke (z toho 57 áut šoféroval). 

Vin Diesel v Rýchlo a zbesilo 6 (Zdroj: Photo © Universal Pictures)
Zobraziť galériu (4)
Vin Diesel v Rýchlo a zbesilo 6 (Zdroj: Photo © Universal Pictures)  (Zdroj: Photo © Universal Pictures)

To je iba o jedno auto viac ako má na svedomí Bruce Willis, ktorý z toho šoféroval 35 áut. Legendárna hviezda Smrtonosnej pasce sa umiestnila na druhom mieste v rebríčku najnebezpečnejších vodičov Hollywoodu pred Arnoldom Schwarzeneggerom, ktorý spôsobil 52 havárii (šoféroval z toho 30).

Na štvrtom mieste skončil spomínaný Matt Damon, ktorý má na svedomí 35 áut, z ktorých 11 šoféroval. Za ním nasleduje Keanu Reeves s 30 rozbitými vozidlami (21 šoféroval), za čo vďačí jeho slávnej role Johna Wicka. Iba o jedno auto za ním zaostal Tom Hardy, ktorý len v snímke Venom zničil 13 áut. Z celkového počtu však šoféroval iba dve autá.

Azda najpamätnejším zničeným autom s Mattom Damonom je vo filme Bournov mýtus  z roku 2004, kde je Jason prenasledovaný v žltom taxíku v Moskve (Zdroj: Photo © Universal Pictures)
Zobraziť galériu (4)
Azda najpamätnejším zničeným autom s Mattom Damonom je vo filme Bournov mýtus z roku 2004, kde je Jason prenasledovaný v žltom taxíku v Moskve (Zdroj: Photo © Universal Pictures)  (Zdroj: Photo © Universal Pictures)

Ďalší veľkí ničitelia áut, dvaja na desiatej priečke

V úlohe Jamesa Bonda Daniel Craig zničil 24 automobilov v štyroch filmoch: Casino Royale (2006); Quantum of Solace (2008); Skyfall (2012) a Spectre (2015). Vďaka tomu sa v tomto rebríčku umiestnil na siedmej priečke. Na päty mu šliape Nicholas Cage, ktorý v desiatich rôznych filmoch zničil 22 áut (šoféroval 12). 

Deviaty Tom Cruise je zodpovedný za zničenie 19 automobilov v rámci siedmich rôznych celovečerných filmov. Jason Statham a Dwayne Johnson sa spoločne umiestnili na 10. mieste. Obe hviezdy zničili na obrazovke 18 vozidiel, ale zatiaľ čo „The Rock“ šoféroval až 12, hviezda filmov Rýchlo a zbesilo či Kuriér sedela za volantom iba v šiestich z nich.

Jason Statham v snímke Rýchlo a zbesilo 7 (Zdroj: Photo © Universal Pictures)
Zobraziť galériu (4)
Jason Statham v snímke Rýchlo a zbesilo 7 (Zdroj: Photo © Universal Pictures)  (Zdroj: Photo © Universal Pictures)

Aj keď sa žiadna najlepšia ženská filmová hviezda nie je v TOP 10, štúdia uvádza, že Angelina Jolie nebola príliš pozadu a na obrazovkách zničila celkovo 10 vozidiel.

Viac o téme: Arnold SchwarzeneggerBruce WillisVin DieselNajnebezpečnejší herci
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu