Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Tomáš Klus opäť v rozprávke: VIDEO Návrat k bambitke 10 rokov po obrovskom úspechu

Tajemství staré bambitky
Tajemství staré bambitky (Zdroj: ceskatelevize.cz)

Po desiatich rokoch vznikne voľné pokračovanie televíznej rozprávky Tajemství staré bambitky. Režisér Ivo Macharáček začne nakrúcať 8. apríla, premiéra Tajemství staré bambitky 2, ktorá sa bude natáčať pre filmové plátno, je plánovaná na 9. decembra 2021, oznámila ČTK za tvorcov filmu Uljana Donátová.

Tajemství staré bambitky je jednou z najúspešnejších českých rozprávok posledného desaťročia. Premiéru na obrazovkách Českej televízie 25. decembra 2011 videli cez dva milióny divákov. Od tej doby ju televízie uviedli osemnásťkrát a každá jej repríza sa pohybuje okolo miliónovej sledovanosti.

Príbeh napraveného lúpežníka Karaba, jeho odvážnej dcéry Aničky, trochu nešikovného princa Jakuba a ďalších postáv opustili tvorcovia vo chvíli, keď každá rozprávka končí. Zlo bolo potrestané, dobro zvíťazilo a s ním i láska Aničky a Jakuba. Pokračovanie začína vo chvíli, keď z Jakuba je kráľ, z Aničky kráľovná a rodina sa rozrástla o zvedavú princeznú Johanku. Tá najradšej trávi čas u milujúceho dedka Karaba, ktorý sa rozhodol venovať už len hrnčiarskemu remeslu.

Radcovia Lorenc a Ferenc boli vyhnaní z kráľovstva, potĺkajú sa po svete a hľadajú miesto, kde by mohli znovu začať kuť pikle. A mladá, neskúsená kráľovná Julie zo susedného kráľovstva sa stane vhodným nástrojom ich pomsty. Zdá sa teda, že nastal čas oprášiť tajomnú bambitku, ktorá doteraz ležala dobre ukrytá a povolať na pomoc lúpežníka Karaba. Lorenc a Ferenc nastražia na Karaba dômyselnú pascu a je potreba spojiť sily, aby spravodlivosť a láska konečne zvíťazili.


Mohlo by vás zaujímať: Rozprávkové príbehy na dlhé večery: Dostanú deti aj dospelých!


"Pokračovanie 'Bambitky' bude opäť tou najklasickejšou rozprávkou, ktorá nestojí na vizuálnych efektoch, ale na príbehu, láske, napätí a samozrejme v nej bude opäť rad krásnych pesničiek, ktoré tentoraz zložil Václav Noid Bárta. Mala by to zároveň byť väčšia udalosť, oproti prvému dielu teraz točíme rozprávku pre filmové plátno. Rozprávka bude mať oveľa väčšiu výpravu s novými kostýmami, novými reáliami na zámkoch Jindřichův Hradec a Mníšek pod Brdy a navyše sme príbeh obohatili o ďalšie postavy," uviedol Ivo Macharáček.

V rozprávke Tajomstvo staré bambitky 2 sa vracia tím z pôvodného úspešného príbehu, okrem režiséra Iva Macharáčka a scenáristu Eugena Gogela tiež väčšina hereckého obsadenia. Svoju úlohu si teda zopakujú Ondřej Vetchý ako Karaba, Tomáš Klus a Kamila Janovicová ako Jakub a Anička, tentokrát už v kráľovských roliach, a Miroslav Vladyka s Jiřím Lábusom v postavách zlých radcov Ferenca a Lorenca.

Nové postavy vytvárajú Veronika Khek Kubařová ako kráľovná Julie, Valentína Bečková, ktorá si zahrá malú princeznú Johanku, Markéta Planková sa objaví ako Júliina komorná Hermína. Novou posilou je tiež Václav Noid Bárta, ktorý si nielen zahrá panoša Václava, ale postará sa aj o hudbu a pesničky. Tie už sú hotové a natočené. Natáčať sa bude v apríli a máji v prostredí zámkov v Mníšku pod Brdy a Jindřichovom Hradci, štáb sa vráti aj na lokácie vo skanzenoch v Kouřimi a Přerove nad Labem, kde sa točili niektoré scény pôvodnej rozprávky.

Viac o téme: Tajemství staré bambitky
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu