Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Máme sa na čo tešiť: Udeľovanie Oscarov bude moderovať plejáda filmových hviezd

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: SITA/Photo by Danny Moloshok/Invision/AP)

Organizátori tohtoročného udeľovania filmových Oscarov v pondelok zverejnili mená moderátorov tohto slávnostného galavečera, ktorý sa uskutoční 25. apríla. Sú medzi nimi herci Harrison Ford, Brad Pitt, Reese Witherspoonová, Joaquin Phoenix, Renée Zellwegerová, Laura Dernová, Angela Bassettová, Halle Berryová, Bryan Cranston a ďalší.

Hviezdnu zostavu doplní aj juhokórejský režisér a scenárista Pong Čun-ho, ktorého čierna komédia "Parazit" získala vlani štyroch Oscarov - v kategóriách najlepší film, najlepšia réžia, najlepší pôvodný scenár a najlepší cudzojazyčný film.

Tlačová agentúra AFP informuje, že 93. ročník udeľovania Cien Akadémie, odloženého pre pandémiu o dva mesiace, sa bude vysielať prevažne z budovy železničnej stanice Union Station v centrálnej časti Los Angeles, ako aj z tradičnej hollywoodskej lokality spojenej s odovzdávaním Oscarov - multifunkčného komplexu Dolby Theatre, kde sa predstaví aj niekoľko hudobných interpretov.

Zdroj: TASR/AP
Zobraziť galériu (2)
Zdroj: TASR/AP  (Zdroj: TASR/AP)

Organizátori pripravili pre zahraničných nominovaných, ktorí nebudú môcť vycestovať do Los Angeles, aj dve európske prenosové štúdiá - v Británii a vo Francúzsku. Akadémia filmových umení a vied (AMPAS) oznámila nominácie 15. marca.

Viac o téme: Oscary
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu