Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Nevedia sa rozhodnúť? Tieto filmy získali nominácie na Oscara aj Zlatú malinu!

Addamsovci
Addamsovci (Zdroj: Paramount Movies)

Odovzdávanie Oscarov je vždy veľkou udalosťou vo filmovom svete, pričom sa hodnotí to najlepšie z najlepšieho. Zlaté maliny naopak - oceňujú to najhoršie z kinematografického priemyslu. Niektoré filmy sa však prekvapivo dostali do hľadáčika oboch ocenení a získali nomináciu na Oscara aj Zlatú malinu.

Pearl Harbour (2001)

Historické prostredie, romantická zápletka a nedostatok času pri tragédii - takto chcel Michael Bay zopakovať úspech Titanicu. S hlavným ocenením mu to nevyšlo, no zabezpečilo mu to cenu za strih zvuku a nominácie v ďalších troch kategóriách. Oveľa úspešnejší bol film pri ocenení Zlatá malina - získal až 6 nominácií. 


Mohlo by vás zaujímať: Veľká hanba alebo divný úspech? Zlaté maliny sa rozdávajú už 40 rokov


Suicide Squad (2016)

Spojenie slávnych DC superzločincov získalo brutálnu kritiku, ale aj obrovský zárobok. Prekvapením preto bola nominácia za najlepší make-up a účesy. Aby to bolo fér - Harley Quinn aj Joker vyzerajú aj uprostred krviprelievania dokonalo. Nominácie na Zlatú malinu boli hneď dve - Najhorší herec vo vedľajšej úlohe a scenár.

50 odtieňov sivej (2015)

Pri filme 50 odtieňov sivej snáď nikoho neprekvapí, že získal pár nominácií na Zlatú malinu. Dokonca päť nominácií zo šiestich sa premenilo aj na ocenenie. Najhoršie dopadli hlavné hviezdy Dakota Johnson a Jamie Dornan, ktorí obaja vyhrali Zlatú malinu za najhorší výkon. Prekvapením však bola nominácia na Oscara. Tú si vyslúžila pieseň Earned It.


Mohlo by vás zaujímať: Máme sa na čo tešiť: Udeľovanie Oscarov bude moderovať plejáda filmových hviezd


Rodina Addamsovcov (1991)

Akademici ocenili výstredné, tajuplné a strašidelné odevy Morticie i celej nezvyčajnej rodinky a film získal oscarovú nomináciu za kostýmy. Nomináciu na Zlatú malinu získala rodinná komédia za najhoršiu pieseň. Dokonca o dva roky neskôr pokračovanie filmu nomináciu za najhoršiu pieseň aj premenilo na cenu.

Základný inštinkt (1992)

Erotikou nabitý thriller má v zozname vyznamenaní nomináciu za najlepší strih a najlepší pôvodný scenár. Škoda, že sa nominácia neušla hviezdnej Sharon Stone, ktorá sa zmenila na psychovrahyňu Catherine Trammel. V prípade Zlatých malín bola úroda o niečo výdatnejšia - Základný inštinkt nazbieral tri nominácie. Opäť však horšie dopadlo pokračovanie filmu, a to ziskom štyrom soškám zo siedmich nominácií.

Viac o téme: OscarZlatá malina
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu