Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Skvelé TV TIPY plné napätia: Týždeň ukončí komediálna dráma a skutočná katastrofická udalosť

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Photo © Mika Cotellon, Photo © Constantin Film)

Začal sa nám nový týždeň a my vám s ním tradične prinášame TV TIPY. Nájdete v nich filmy k druhej svetovej vojne, podľa skutočných udalostí, no aj komédiu či drámy. Na svoje si však prídu najmä milovníci akcie.

PONDELOK 20:30 Jednotka - Králi hôr

V orlom hniezde sa narodia dve mláďatá. Časom jedno z nich zosilnie a prirodzene vytlačí svojho slabšieho brata z hniezda von. Mladý orol je odsúdený na smrť. Niekedy sa podobné veci stávajú aj ľuďom. Malý Lukas žije so svojim otcom, ktorý trpí stratou svojej ženy a s jej odchodom sa nedokáže vyrovnať. Svoju bolesť prenáša na Lukasa.

Chlapec nesie bremeno smrti mamy na svojich pleciach a jeho krehká detská duša trpí. Útechu a radosť hľadá v horách a na kopcoch okolo domu kde žije. Tu ho osud spojí s opusteným orlím mláďaťom, ktoré bojuje o život. Dá mu meno Abel a potajomky sa o neho stará. Nájde lásku, ktorá mu doma chýba a priateľstvo s nádherným a silným tvorom. Raz však príde deň kedy sa budú musieť ich cesty rozísť.

UTOROK 20:30 Jednotka - Piaggio

Továreň Enrica Piaggia sa s prichádzajúcou 2. svetovej vojnou preorientovala na výrobu bojových lietadiel a preto bola cez vojnu úplne zničená spojeneckým bombardovaním. Piaggio sa však nevzdal a po vojne sa rozhodol svoju továreň znovu vybudovať a zabezpečiť prácu pre svojich verných zamestnancov. Jeho tromfom sa stal ľahko dostupný a ovládateľný dopravný prostriedok - skúter. Hoci jeho plánom spočiatku takmer nikto neveril, vďaka šikovnému marketingu a sofistikovanému dizajnu popularita jeho výrobkov rástla a dnes je Vespa považovaná za symbol Talianska a najštýlovejší skúter na svete.

STREDA 20:30 JOJ Plus - Agentka budúcnosti

Major je veliteľka Sekcie 9, špeciálnej policajnej jednotky, ktorá bojuje proti tým najhorším kyberzločinom. Príbeh sa odohráva v blízkej budúcnosti, kedy je svet závislý na moderných technológiách ešte viac než dnes a každé narušenie technologického poriadku môže mať ďalekosiahle následky. S ľudským mozgom a vyspelou robotickou schránkou sa Major snaží chytiť zločinca, ktorého cieľom je zničenie spoločnosti Hanka Robotics, lídra vo vývoji umelej inteligencie. Major sa však nestretáva len so zlom, ale tiež s vlastnými pochybnosťami, keď ju začína zradzovať jediná nedokonalá časť jej inak dokonalého tela mozog.

Čím ďalej častejšie sa jej v hlave vynárajú nezrozumiteľné vnemy, ktoré najskôr potláča, ale neskôr podľahne zvedavosti a túžbe odhaliť túto záhadu. Tieto vnemy by mohli byť odtlačkami jej predchádzajúcej existencie, mohli by byť kľúčom k spomienkam na jej ľudské Ja, ale mohli by byť aj kľúčom k otvoreniu jej osobnej Pandorinej skrinky, po získaní ktorého sa už na svet nebude pozerať rovnakými očami. Pretože všetko je inak.

ŠTVRTOK 20:30 JOJ Plus - Deň nezávislosti

Je druhého júla, letný deň ako každý iný ... kým bez predchádzajúceho varovania nepadnú na Zem obrovské tiene. Otázka, či sme vo vesmíre sami, je zodpovedaná - behom pár minút sa životy všetkých ľudí na celom svete zmenia raz a navždy. Rovnako šokujúca ako samotný príchod mimozemšťanov je aj úplná nepripravenosť sveta na udalosti, ktoré majú nasledovať. 

Len deň po svojom náhodnom príchode sa obrovské vesmírne lode nad najväčšími mestami planéty chystajú zaútočiť. Kam dosiahne ich ničivá sila, zostane len pár trosiek bez života. Niet pochýb o tom, že bude ľudská rasa v priebehu niekoľkých dní vyhladená... pokiaľ im v tom tí, ktorým sa doteraz podarilo prežiť, nedokážu len so svojou podradnou výzbrojou, dôvtipom a odvahou zabrániť. 

PIATOK 20:30 Dajto - Bitka o Sevastopol

Historická dráma o legendárnej snajperke ZSSR Ljudmile Pavličenkovej, prezývanej "pani smrť", ktorá počas 2.svetovej vojny zabila pri obrane Odesy a Sevastopoľa 309 nepriateľov. Vo filme sú zachytené nielen reálne udalosti, ale aj osobný život Ljudmily: podceňovanie otcom, láska k trom mužom, silný patriotizmus, odvaha, tvrdosť, ale tiež strach a skrývaná ženskosť.

Tieto charakteristiky hrdinky prispeli tiež k tomu, že sa stala vo svojej dobe, veľmi obdivovanou a populárnou. Bola pozvaná i do Bieleho domu, kde sa spriatelila s Eleanorou, manželkou prezidenta Roosvelta. Vystúpila na konferencii a prispela tak k rýchlejšiemu víťazstvu spojencov nad hitlerovským Nemeckom...

SOBOTA 20:35 JOJ - Spolu to dáme

Komediálna dráma, v ktorej  sa nezodpovedný syn riaditeľa kliniky musí postarať o jedného z otcových pacientov, smrteľne chorého 15-ročného chlapca, ktorý doteraz nepoznal svet a nemusí sa dožiť svojich ďalších narodenín.

NEDEĽA 20:35 JOJ - Kursk

Skutočná udalosť, ku ktorej prišlo v roku 2000 na palube jadrovej ponorky K-141 Kursk. Film rozpráva o katastrofickej udalosti, ku ktorej došlo v roku 2000 na palube ponorky K-141 Kursk. Pre námorníkov a ich rodiny začíná zúfalý boj s časom. Záchrannú operáciu komplikuje odmietavý postoj ruskej vlády prijať zahraničnú pomoc.

Viac o téme: Deň nezávislostiKurskSpolu to dámeTv tipy. Králi hôr
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu