Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Erotické scény? Tieto hviezdy ich trpko ľutujú: Špinavé praktiky... Facka letela aj režisérovi

Zobraziť galériu (6)
(Zdroj: Photo © 1997 Paramount Pictures and Twentieth Century Fox)

Sexuálne scény sa objavujú vo veľa filmoch. Aj keď to tak na obrazovkách nevyzerá, nie všetci herci, ktorí sa musia kvôli úlohe vyzliecť, to zvládajú s ľahkosťou. Kým pre niektoré hviezdy to nie je žiaden problém, pre iné je to absolútne tabu... A potom sú tu tí, ktorí síce k tomu pristúpili, no majú z toho zmiešané pocity a ľutujú, že k tomu došlo.

Nahota na obrazovkách? Hviezda seriálu Sex v meste Sarah Jessica Parker má vo svojich zmluvách klauzulu o nahote, pretože je striktne proti takým scénam. Herečky Mandy Moore a Rebel Wilson zase používajú pre nahé scény dvojníčky. Niektorí herci, vrátane hviezd ako Emilia Clarke či Emily Blunt, sa kvôli úlohám vyzliekli, no teraz to ľutujú. Koho režisér podviedol a na koho kvôli nahým scénam tlačili?

Emily Blunt by sa už nevyzliekla

Viac ako 10 rokov po odhalení sa v roku 2004 v snímke Moje leto lásky Emily Blunt prezradila, že nemá v pláne sa opäť objaviť nahá na obrazovke. „Prílišná pikantnosť by bola jediná vec, ktorú by som nateraz neurobila,“ povedala britská herečka v marci 2016 pre noviny The Telegraph. „Nahota ma už nebaví, pretože už nemám 22 rokov," vysvetlila. 

Natalie Press a Emily Blunt vo filme Moje leto lásky (Zdroj: Photo © Focus Features)
Zobraziť galériu (6)
Natalie Press a Emily Blunt vo filme Moje leto lásky (Zdroj: Photo © Focus Features)  (Zdroj: Photo © Focus Features)

Pri pohľade na nové úlohy si kladie otázku: „Slúži to filmu? Alebo je to len kvôli tomu, aby niekto videl moje prsia? Pretože si myslím, že to väčšinou nie je potrebné. Aj hranie násilných alebo rasistických postáv by pre mňa bolo tiež ťažké," priznala v rozhovore. 

Jamie Dornan nemôže uveriť, že natočil scény v 50 odtieňoch

"Časť mňa stále nemôže uveriť, že som tieto filmy natočil," povedal Jamie Dornan denníku The Sun v januári 2018 o svojej úlohe Christiana Greya v trilógii 50 odtieňov. „Prečo z týchto kníh vytvorili filmy?," pýtal sa nie raz sám seba. Napriek tomu, že sa tento herec počas celej série často objavoval obnažený, necítil sa príjemne. "Zvyčajne, ak som akýmkoľvek spôsobom nahý, cítim sa trápne a odhalene. Úprimne nie som niekto, kto sa cíti sexi," prezradil severoírsky herec, ktorý bol v roku 2017 podľa magazínu Glamour najsexi muž sveta.

Jamie Dornan v snímke 50 odtieňov sivej (Zdroj: Photo © Focus Features)
Zobraziť galériu (6)
Jamie Dornan v snímke 50 odtieňov sivej (Zdroj: Photo © Focus Features)  (Zdroj: Photo © Focus Features)

Natalie Portman je rozhorčená, kde často končia erotické scény z filmov

Natalie Portman na margo nahoty vo filmoch v roku 2008 poznamenala, že ako takú ju „skutočne neľutuje“, ale má problém s tým, ako sa scény po ich vypustení na svetlo sveta zneužijú. "Nemám rada spreneveru vecí, napríklad keď niečo vytvoríte ako súčasť príbehu a potom časť z toho skončí na porno stránke," povedala herečka, ktorá sa vyzliekla vo filmoch ako Hotel Chevalier (2007), Čierna labuť (2010) či v Goyových prízrakoch (2006). "Má to byť dramatická scéna a súčasť príbehu. Naozaj ma to hnevá," neskrývala rozhorčenie izraelsko-americká hviezda.

Kate Winslet nenávidí každú sekundu svojich erotických scén

"Nemyslím si, že sa znovu vyzlečiem," povedala Kate Winslet časopisu Time v roku 2009 s tým, že sa nechce stať „tou herečkou," ktorá musí byť za každú cenu odhalená. "Všetci sa ma vždy pýtajú na nahotu. No tá nahota tam bola z nejakého dôvodu," vysvetlila talentovaná herečka, ktorá sa odhalila v asi deviatich filmoch. „Úprimne povedané, nenávidím každú sekundu," vysvetlila v súvislosti s natáčaním erotických scén.

Kate Winslet počas svojej nahej scény v Titanicu (Zdroj: Photo © 1997 Paramount Pictures and Twentieth Century Fox)
Zobraziť galériu (6)
Kate Winslet počas svojej nahej scény v Titanicu (Zdroj: Photo © 1997 Paramount Pictures and Twentieth Century Fox)  (Zdroj: Photo © 1997 Paramount Pictures and Twentieth Century Fox)

Emilia Clarke sa sťažovala na nahé scény v Hre o tróny

Emilia Clarke bola nespokojná s tým, koľko nahých scén musela natáčať v seriáli Hry o tróny. Poukázala aj na to, že jej rozsiahle sexuálne scény viedli k tomu, že producenti a režiséri vychádzali z predpokladu, že je v poriadku, keď chodí nahá. Dokonca, keď požiadala, aby plachta ostala na nej, na ňu tlačili slovami ako "nechcete sklamať svojich fanúšikov Hry o tróny," prezradila v roku 2019 Clarke.

Emilia Clark v seriáli Hry o tróny (Zdroj: Photo © HBO)
Zobraziť galériu (6)
Emilia Clark v seriáli Hry o tróny (Zdroj: Photo © HBO)  (Zdroj: Photo © HBO)

Ako však doplnila, mala šťastie, že jej seriálový partner Jason Momoa bol tak láskavý a chránil ju počas pôsobenia v seriáli HBO. "Jason bol skúsený herec. Bol taký láskavý a ohľaduplný a staral sa o mňa ako o človeka," zaspomínala si anglická herečka, ktorý kvôli nahote odmietla aj rolu v 50 odtieňoch sivej.

Sharon Stone bola vo filme Základný inštikt uvedená do omylu 

Americká herečka Sharon Stone je pravdepodobne najznámejšia pre jej krátku nahú scénu v psychosexuálnom trileri Základný inštinkt, v ktorej si prekrížila nohy a odhalila všetko. Ako však uviedla, bola uvedená do omylu o tom, aká v skutočnosti bude tá scéna. "Nič nevidíme - potrebujem len, aby si si dala dole nohavičky, pretože biela odráža svetlo, takže vidieť, že máš nohavičky," povedali Stone počas natáčania s tým, že nevedela, že bude "tam dole" vystavená celému svetu. Keď film uvidela, okamžite išla za režisérom Paulom Verhoevenom, ktorému strelila facku. Následne odišla a zavolala svojmu právnikovi, píše sa na webe Indie Wire.

Sharon Stone v snímke Základný inštinkt (Zdroj: Photo © TriStar Pictures)
Zobraziť galériu (6)
Sharon Stone v snímke Základný inštinkt (Zdroj: Photo © TriStar Pictures)  (Zdroj: Photo © TriStar Pictures)

Viac o téme: Emilia ClarkeSharon StoneNatalie PortmanJamie DornanEmily Blunt
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu