Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Nechcela sa živiť herectvom, dnes je všetko inak: Slávna Češka si zahrala aj v známom seriáli

(Zdroj: Facebook/ Divadlo Palace)

Herečka Vlasta Žehrová, ktorá 10. mája oslávila šesťdesiate piate narodeniny, je známa najmä z divadelných dosiek či z dabingu. Hrala aj v rade televíznych inscenácií a televíznych seriálov - Ordinácia v ružovej záhrade, Četnické humoresky, Námestíčko, Šípková Ruženka, Náhrdelník či Doktor z vejminku.

Rodáčka z Havlíčkovho Brodu pochádza z muzikantskej rodiny a pôvodne sa chcela tiež živiť hudbou. Venovala sa hre na klavír. Keď sa však rodina presťahovala do Prahy, začala chodiť do dramatického krúžku herečky Jiřiny Steimarová.

Tam ju herectvo chytilo tak, že bolo rozhodnuté. Vyštudovala konzervatórium a potom ešte divadelnú a filmovú vedu na filozofickej fakulte. Už počas štúdia si ju vybral uznávaný režisér Miroslav Macháček k hosťovaní v Národnom divadle, kde hrala niekoľko významných rolí.

Neskôr hosťovala v Divadle v Mäsiarske, hrala v Hudobnom divadle v Karlíne a v Mestských divadlách pražských. Často pracuje v dabingu. Keď sa vydala a narodil sa jej syn, rozhodla sa presťahovať z Prahy do Černošic, kam jazdila od detstva.

Viac o téme: Vlasta Žehrová
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu