Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Dráma počas natáčania poslednej časti Indiana Jones: Harrison Ford sa zranil... Nebolo to prvýkrát!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Photo © Paramount Pictures)

Americký herec Harrison Ford si poranil rameno pri nácviku pred natáčaním bojovej scény v piatom pokračovaní filmovej série o Indiana Jonesovi. Zranenie hollywoodskej hviezdy, ktorá má 78 rokov, o niekoľko týždňov pozdrží natáčanie, informoval server BBC News. Nový film o akčnom archeológovi vzniká v Británii.

Piaty diel série by sa mal v kinách objaviť v budúcom roku a uzavrie celú sériu. Zatiaľ posledný štvrtý diel pritom vznikol v roku 2008. Na príprave nového filmu sa vystriedalo niekoľko scenáristov, v minulom roku vznik akčného filmu pozdržala pandémie Covidu-19.

Príbeh o Indiana Jonesovi vzniká v Británii, počas júna natáčali filmári na hrade Bamburgh na brehu Severného mora, na historickej železnici v grófstve North Yorkshire alebo pri anglicko-škótskych hraniciach. Filmové štúdio Disney, ktoré film pripravuje, neuviedlo, ako je zranenie vážne. Oznámilo len, že upraví harmonogram nakrúcania.

Harrison Ford ako Indiana Jones (Zdroj: Photo © Paramount Pictures)
Zobraziť galériu (2)
Harrison Ford ako Indiana Jones (Zdroj: Photo © Paramount Pictures)  (Zdroj: Photo © Paramount Pictures)

Pre Forda to zďaleka nie je prvé zranenie z natáčania ani mimo neho. Má za sebou niekoľko zlomenín, zranenia hlavy a zranenie si privodil aj ako pilot. V roku 2017 omylom pristál so svojím jednomotorovým lietadlom na vzletovej dráhe na letisku v USA a tesne minul lietadlo prepravujúce stovku pasažierov, dopĺňa BBC.

Viac o téme: Harrison FordIndiana Jones
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu