Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Tento rok sa nám predstavil v Karlových Varoch: Svetoznáma legenda ide do hereckého dôchodku

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: SITA)

Anglický herec a spisovateľ Michael Caine oznámil odchod do hereckého dôchodku. V rozhovore s rozhlasovou stanicou BBC Radio 5 Live povedal, že komédia Bestsellery, v ktorej hrá mrzutého starnúceho spisovateľa a ktorú tento rok predstavil na filmovom festivale v Karlových Varoch, je zrejme jeho posledným filmom. Namiesto hrania bude písať.

"Paradoxne sa ukázalo, že je to naozaj moja posledná rola," povedal Caine. "Dva roky som totiž nepracoval a mám problémy s chrbticou, ktoré sa podpisujú na mojich nohách. Nemôžem teda moc dobre chodiť," rozviedol 88-ročný držiteľ dvoch Oscarov. Dodal, že "napísal niekoľko kníh, ktoré vyšli a slávili úspech".

Tento rok sa nám
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR/Photo by Casey Curry/Invision/AP)

"Takže teraz už nie som herec, ale spisovateľ, čo je príjemné, pretože ako herec musíte vstať o pol šiestej a ísť do štúdia. Ale ako spisovateľ môžete začať písať, bez toho aby ste vstali z postele," dodal. Vo filme Bestsellery, ktorý natočila americká režisérka Lina Roesslerová ako svoj celovečerný debut, sa Caine vydáva na posledný turné, aby zachránil krachujúce nakladateľstvo.

Americká herečka Aubrey Plazaová vo filme hrá energickú mladú ženu, dedičku tohto kedysi presláveného nakladateľského domu. Film sa nakrúcal v roku 2019 v Montreale. Caine v rozhovore povedal, že už dva roky nedostal žiadnu ponuku, a pripomenul svoj vysoký vek. "Scenárov s 88-ročným hercom nie je veľa," konštatoval.

Viac o téme: HerecDôchodokMichael Caine
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu