Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

ŠOK pre Kevina Spaceyho: Prehral spor s tvorcami Domu z kariet! Má im zaplatiť desiatky miliónov

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: SITA/AP/Steven Senne)

Americký herec Kevin Spacey prehral spor s producentmi seriálu Dom z kariet, ktorým arbitráž priznala nárok na približne 31 miliónov dolárov v odškodnom a výlohách, teda iných výdavkoch.

Spacey hral v seriáli hlavnú postavu, pred štyrmi rokmi však o rolu prišiel vo svetle obvinenia zo sexuálneho obťažovania mladých mužov. Spoločnosť MRC, ktorá úspešný program produkovala, sa domáha náhrady za vzniknuté straty.

Spcey má zaplatiť viac ako 31 miliónov dolárov

Informácia o výsledku arbitráže sa dostala do médií po tom, čo sa MRC obrátila na súd v Los Angeles so žiadosťou o potvrdenie urovnania. To ukladá Spaceymu a jeho dvom produkčným spoločnostiam povinnosť zaplatiť odškodné 29,5 milióna dolárov a k tomu náklady druhej strany na proces vo výške skoro 1,5 milióna dolárov, uvádza server Variety.

Kevin Spacey v seriáli
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA/David Giesbrecht/Netflix via AP)

Seriál utrpel po jeho odchode značné straty

MRC uvádza, že odchod Spaceyho zo seriálu o politických intrigách vo Washingtone im spôsobil "značné straty". Tvorcovia s ním po piatich sériách ukončili spoluprácu potom, čo americká televízia CNN priniesla informáciu, že Spacey pri nakrúcaní seriálu obťažuje mladých členov štábu. Nasledovalo interné vyšetrovanie, ktoré podľa produkčnej spoločnosti herca usvedčilo z nevhodného správania a porušenia zmluvy. MRC tvrdí, že predtým o probléme nevedela.

ŠOK pre Kevina Spaceyho:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA/AP/Steven Senne)

Kariéra v troskách

Nebola to pri tom jediná kauza, s ktorou sa Spacey v danej dobe stretával. Herec známy z filmov Sedem alebo Americká krása sa na jeseň 2017 na vrchole kampane MeToo stal jedným z hlavných terčov obvinení po vypuknutí škandálu okolo producenta Harveyho Weinsteina. Zo sexuálneho obťažovania ho nakoniec obvinili tri desiatky mužov, na súd sa ale dostal jediný prípad. V ňom nakoniec prokuratúra v roku 2019 obvinenia stiahla.

ŠOK pre Kevina Spaceyho:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA/AP/Nicole Harnishfeger/The Inquirer and Mirror)

Spaceyho kariéra sa však ocitla v troskách. O rolu v seriáli Dom z kariet prišiel v momente, keď bola tvorba poslednej, šiestej série v plnom prúde, pričom scenár už bol skoro hotový. Následne bol kompletne prepracovaný do podoby bez hlavnej postavy politika Franka Underwooda a séria bola skrátená z plánovaných 13 dielov na osem.

Viac o téme: Dom z karietKevin Spacey
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu