Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Koniec špekuláciám: Veľké oznámenie oscarového herca! Kandidovať za guvernéra nebudem

(Zdroj: TASR/AP/Willy Sanjuan/Invision)

Americký herec Matthew McConaughey sa nebude uchádzať o post guvernéra svojho rodného štátu Texas. Oznámil to v nedeľu po niekoľkých mesiacoch verejného pohrávania sa s touto myšlienkou, píše agentúra AP.

Držiteľ Oscara vo videonahrávke zverejnenej v nedeľu večer uviedol, že politická kariéra nie je "v tejto chvíli" cestou, ktorú si vyberá. Podľa vlastných slov sa bude namiesto toho zameriavať na podporu spoločností a nadácií, ktoré vytvárajú podmienky pre to, aby uspeli iní.

Herec veľa študoval, ale za guvernéra kandidovať nebude

McConaughey (52), ktorý účinkoval v desiatkach filmov ako Kontakt, Klub poslednej nádeje, Interstellar či Slušní chlapci, opakovane pripustil, že zvažoval kandidatúru za guvernéra. Nikdy však neprezradil, za ktorú stranu by kandidoval, a tiež sa vyhýbal vyjadreniam o konkrétnych politických postojoch, najmä k sporným otázkam v Texase.

V posledných dvoch rokoch sa venoval politickým téma, veľa študoval a veľa sa naučil. "Politici? Tí dobrí nám môžu pomôcť dostať sa tam, kam sa potrebujeme dostať," povedal v novom videu. "Ale povedzme si to jasne, nemôžu pre nás nič urobiť, ak sa sami nerozhodneme urobiť niečo pre seba." Voľby guvernéra Texasu sa črtajú ako jedny z najvýraznejších politických súbojov v USA v roku 2022, píše AP.

Republikánsky guvernér Greg Abbott sa bude uchádzať o tretie funkčné obdobie, pričom demokrat Beto O'Rourke po neúspešných kandidatúrach do Senátu USA a za prezidenta oznámil, že bude jeho vyzývateľom.

Viac o téme: Matthew McConaughey
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu