Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Filmový svet zasiahla ŠOKUJÚCA správa: Tragická nehoda! Zomrela hviezda (†37) seriálu Hannibal

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: SITA/AP/Andy Kropa)

Vo veku 37 rokov zomrel po nehode na lyžiach francúzsky herec Gaspard Ulliel. Informovala o tom dnes agentúra AFP s odvolaním sa na informácie od jeho rodiny.

Ulliel sa podľa francúzskych médií ťažko zranil v utorok, keď sa na zjazdovke v Savojsku zrazil s ďalším lyžiarom. Do nemocnice bol vrtuľníkom transportovaný vo vážnom stave so zranením lebky. Druhý z lyžiarov zo zrážky vyviazol nezranený.

Stvárnil mladého Hanniballa Lectera

Herec bol známy napríklad z filmu Hannibal – Zrodenie, v ktorom stvárnil mladého Hannibala Lectera, alebo filmu Saint Laurent o slávnom módnom návrhárovi. Ulliel si zahral aj vo filme Je to len koniec sveta. Za neho bol v roku 2017 ocenený prestížnym Césarom za najlepší mužský herecký výkon v hlavnej úlohe.

Zahrať si mal aj v marvelovke

Pred smrťou sa Ulliel pripojil k obsadeniu pripravovanej minisérie Marvel Moon Knight po boku hercov Oscara Issaca a Ethana Hawkea v júli 2021. Do kín sa dostane 30. marca a herec stvárni rolu Antona Mogarta/Midnight Mana. Zostala po ňom jeho dlhoročná priateľka, francúzska modelka Gaëlle Piétri a ich 5-ročný syn Orso.

Hrať začal už v jedenástich

Ulliel sa narodil neďaleko Paríža 25. novembra 1984 a ako dieťa si odniesol malú jazvu po uhryznutí psom. Povedal, že mu to pomohlo, pretože to vyzeralo ako jamka. Mal len 11 rokov, keď začal pracovať na obrazovke a v rokoch 2003 a 2004 získal dve nominácie na Césara, kým v nasledujúcom roku konečne vyhral.

Filmový svet zasiahla ŠOKUJÚCA
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SIAT/AP/Thibault Camus)

Pracoval aj ako model a zúčastnil sa niekoľkých veľkých modelinogvých šou, podpísal aj zmluvu s firmou Chanel a stal sa tvárou vody po holení od prestížnej značky. Jeden z jeho režisérov ho opísal ako záhadu. "Je to zvláštny chlapec, do ktorého je ťažké preniknúť," povedal Rodolphe Marconi, ktorý s ním pracoval na jednom z jeho prvých filmov Posledný deň. "Určite má trhlinu, v deň, keď sa otvorí, bude to bolieť."

Filmový svet zasiahla ŠOKUJÚCA
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP/Thibault Camus)

Viac o téme: HannibalGaspard Ulliel
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu