Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Hercov šokoval odchod speváka: Bol milý a vtipný... zahral si aj démona! Michelle Pfeiffer to zlomilo srdce

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: SITA/AP/Chris Pizzello/Invision)

Smrť amerického rapera Coolia zasiahla aj hercov. Viacerí sa s ním stretli počas natáčania, hosťoval totiž v niekoľkých amerických sitkomoch z 90. rokov. Podľa nich bol veľmi vtipný, talentovaný a vždy otvorený každému, aby sa s ním porozprával.

Jeho dlhoročný manažér a priateľ Jarez Posey povedal portálu TMZ, že Coolia našli v stredu popoludní miestneho času bez známok života v kúpeľni domu jedného z jeho priateľov. Príčina úmrtia nebola bezprostredne známa.

Zlomilo mi to srdce...

Smrť speváka zasiahla aj herečku Michelle Pfeiffer, ktorá si zahrala hlavnú postavu vo filme Nebezpečné myšlienky. Hit speváka Coolia sa stal hlavnou piesňou soundtracku k filmu. "Zlomilo mi to srdce, keď som sa dozvedela o odchode nadaného umelca Coolia. Príliš krátky život," napísala herečka. 

"Ako niektorí z vás možno vedia, mala som to šťastie, že som s ním mohla spolupracovať na Nebezpečných myšlienkach v roku 1995. Za skvelú skladbu na soundtracku získal Grammy – čo bol podľa mňa dôvod, prečo mal náš film taký úspech. Pamätám si, že bol len láskavý. Aj po 30 rokoch mám zimomriavky, keď počujem tú pieseň. Posielam lásku a svetlo jeho rodine. Odpočívaj v pokoji, Artis Leon Ivey Jr.," dodala. 

Milý vtipný a veľký profesionál

Coolio si zahral v niekoľkých seriáloch, spomína na neho aj predstaviteľka populárneho seriálu Čarodejky. "Coolio si zahral v Čarodejniciach démona. Bol milý, vtipný a profesionál, samozrejme. Bol tak talentovaný. Odišiel príliš skoro," napísala predstaviteľka Phoebe herečka Alyssa Milano.

Spevák Coolio si zahral aj mládežníckom seriáli Sabrina, mladá čarodejnica. "Mala som veľkú česť párkrát pracovať a zahrať si s Cooliom a vždy sa rád rozprával. Veľký džentlmen a bola s ním veľká sranda. Aká strata! Odpočívaj v pokoji!" napísala herečka, ktorá stvárnila hlavnú postavu, Melissa Joan Hart.

Úprimnú sústrasť rodine vyjadril aj herec Martin Lawrence. 

Rapera preslávil hit Gangsta's Paradise

Americký raper Coolio, známy najmä vďaka megahitu Gangsta's Paradise z roku 1995, za ktorý dostal aj ocenenie Grammy, zomrel vo veku 59 rokov. Úmrtie hudobníka médiám oznámil jeho dlhoročný manažér a priateľ Jarez Posey, píše agentúra AFP. Coolio, vlastným menom Artis Leon Ivey jr., odštartoval svoju spevácku kariéru ešte v 80. rokoch.

Hercov šokoval odchod speváka:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP/Rob Grabowski/Invision)

Celosvetovo sa však preslávil až skladbou Gangsta's Paradise, ktorú zložil k filmu Nebezpečné názory (Dangerous Minds) a o rok neskôr za ňu dostal aj Grammy v kategórii najlepší sólový rapový výkon. Singel dominoval hitparádam v 16 krajinách a na celom svete sa z neho predali milióny nosičov.

Takýto veľkolepý úspech sa už Cooliovi znova dosiahnuť nepodarilo, na konte má však ešte viacero hitov vrátane skladieb 1, 2, 3, 4 (Sumpin' New) či Too Hot. Venoval sa aj herectvu, objavil sa napríklad vo filme Batman a Robin z roku 1997 či v seriáloch Pestúnka Franny, Čarodejky alebo Joey.       

Viac o téme: Melissa Joan HartAlyssa MilanoCoolio
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu