Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Thanos oslavuje narodeniny: Slávu mu ukradol Johnny Depp, drogy mu zobrali všetkých priateľov

Josh Brolin Zobraziť galériu (4)
Josh Brolin (Zdroj: SITA)

Len máloktorý herec sa teší takej veľkej popularite aj napriek tomu, že značná časť jeho kariéry sa vyznačuje zlým výberom filmov. Obľúbený Josh Brolin oslavuje 52. narodeniny. Pri tejto príležitosti sme si pre vás pripravili prierez jeho kariéry i súkromného života.

Josh Brolin sa narodil v Santa Monice v Kalifornii ako syn ekologickej aktivistky Jane Cameron a herca Jamesa Brolina. Vyrastal na ranči v Templetone a pozoroval svojho otca v hereckej kariére. Jeho rodičia sa rozviedli, keď mal šestnásť rokov. V roku 1998 sa jeho otec oženil so svojou treťou manželkou, herečkou a speváčkou Barbrou Streisand. Brolin sa začal zaujímať o herectvo po tom, čo sa na strednej škole stal členom klubu improvizovaného herectva.

KORONAVÍRUS ovplyvnil aj slovenský film: Nikto nevie, aký bude tento rok! Premiéry však máme pripravené

Drogy mu zabili mladosť i priateľov

V rozhovore z roku 2014 povedal, že počas svojho dospievania bol členom surferskej priateľskej skupiny, ktorá si hovorila "Cito Rats". Túto skupinu opísal slovami: "Bolo to v Santa Barbare, v osemdesiatych rokoch, bolo to v čase punk rocku. V skupine boli buď deti nedbalých bohatých rodičov či deti nedbalých chudobných rodičov, takže to bol mix. Ale v zásade sme všetci vyrastali rovnako." 

Josh Brolin
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA/Photo by Willy Sanjuan/Invision/AP)

Priznal, že vykrádal autá, aby zohnal peniaze kvôli svojej drogovej závislosti a okrem iného skúsil aj heroín, ktorý mu však nesadol: "Nikdy som sa do neho nedostal a nezomrel som naň, čo je dobré." Väčšina priateľov, s ktorými vyrástol, zomrela. On sám potvrdil, že ich zomrelo až dvadsaťštyri.

FOTO Angelina Jolie predáva svojho miláčika: Pozrite na tú nádheru, je jediný svojho druhu

Skvelý štart i rýchly pád

Prvú veľkú úlohu dostal už vo svojich 16 rokoch v snímke Richarda Donnera, The Goonies. Film rozpráva o partii chlapcov pátrajúcich po fantastickom poklade a vo svojej dobe to bol veľký kult. V roku 1987 dostal úlohu v televíznom seriáli Private Eye. V tom istom roku urobil veľkú chybu, že odmietol hlavnú rolu policajta Toma Hansona v seriáli Jump Street 21, ktorá preslávila Johnnyho Deppa.

Dalo by sa povedať, že v 90. rokoch si Josh nevyberal filmy práve najlepšie. O tom svedčí napríklad dielo The Road Killers. V tejto dobe sa často objavuje v záporných úlohách. Asi najvýraznejšou bola úloha vo filme Strážca mŕtvych kde hral psychopata Jamesa. Nájde sa však aj pár hrdinských rolí, konkrétne v hororových počinoch Mimic a Muž bez tieňa. V roku 2005 sa opäť ukázal v seriáli, a to rovno z produkcie Stevena Spielberga Na západ.

Návrat na vrchol

Prelomovým rokom sa pre neho stal rok 2007, kedy strieda jednu dôležitú úlohu za druhou. Tou prvou je úloha doktora Blocka v Planéte Teror, nasleduje postava skorumpovaného detektíva vo filme Americký gangster pod taktovkou Ridleyho Scotta. Dvakrát sme ho mohli vidieť aj po boku Tommy Lee Jonesa - v dráme V údolí Elah hrá šéfa polície v americkom malomeste.

Kedysi príťažlivý búrlivák má 80: FOTO Život plný alkoholu a drog... Priznanie, čo ho k tomu viedlo

Bratov Coenovcov zase zaujal natoľko, že mu v thrilleri Táto krajina nie je pre starých zverili rovno hlavnú úlohu muža, ktorý pri love zveri náhodou narazí na kufor plný peňazí a za žiadnu cenu sa ich nechce vzdať.

Komiksový druhý dych

Druhý dych chystil v komiksových filmoch. V rámci Marvel Cinematic Universe stvárnil úhlavného záporáka Avengerov, Thanosa. Objavil sa hneď v niekoľkých filmoch a diváci si ho doslova zamilovali. Okrem toho sa však objavil aj v pokračovaní úspešného komiksového megahitu, Deadpool 2. Aj tu sa postaral o zápornú postavu. 

Josh Brolin ako Thanos
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Disney/Marvel Studios)

Čo sa týka jeho súkromia, Josh Brolin sa ženil prvýkrát už vo svojich devätnástich rokoch s herečkou Alice Adair, ktorú stretol pri nakrúcaní Private Eye. Má s ňou dve deti, aj napriek tomu sa v roku 1992 rozišli. Od roku 2004 je ženatý s herečkou Diane Lane, bývalou manželkou Christophera Lamberta. V marci 2015 sa zasnúbil so svojou bývalou asistentkou, modelkou Kathryn Boyd, ktorá mu len nedávno porodila štvrté dieťa.

Thanos oslavuje narodeniny: Slávu
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Instagram/Kathryn Brolin)

Viac o téme: Josh Brolin
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu