Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Agenti Mulder a Scullyová znova spolu: Kultový sci-fi seriál sa vracia späť

Akty X - Agenti Mulder a Scullyová
Akty X - Agenti Mulder a Scullyová

Televízny seriál Akty X sa vráti v kratšej podobe na televízne obrazovky, opäť s Davidom Duchovným a Gillian Andersonovou v úlohách agentov FBI. Oznámila to americká televízna sieť Fox Broadcasting.

Seriál Akty X, ktorý mal premiéru na televíznej stanici Fox v roku 1993, zachytáva zvláštnych agentov Federálneho vyšetrovacieho úradu (FBI) Foxa Muldera (David Duchovny) a Danu Scullyovú (Gillian Anderson) pri vyšetrovaní prípadov nevysvetliteľných a často paranormálnych javov či spozorovaných UFO (neidentifikovaných lietajúcich objektov). Agentka FBI Scullyová je logicky mysliaca, praktická partnerka Muldera, ktorý je presvedčený, že vo vesmíre môžu existovať neznáme mimozemské svety a vytrvalo hľadá pravdu vo vládnych tajných spisoch či konšpiračných teóriách.


Milovníci filmov rozhodli: Toto sú naj sci-fi snímky histórie


Seriál vytvoril televízny producent, režisér a scenárista Chris Carter. Stal sa najdlhšie vysielaným sci-fi seriálom v dejinách amerických televízií – vysielal sa deväť sezón a skončil sa v roku 2002. Nový seriál bude mať šesť epizód, výroba sa má začať toto leto. Dátum vysielania ešte nebol oznámený. „Pokladám to len za 13-ročnú komerčnú prestávku,“ uviedol Carter vo vyhlásení, ktoré citovala tlačová agentúra Reuters. Podľa neho sa svet za to obdobie stal oveľa zvláštnejším a nastal ten pravý čas na vyrozprávanie šiestich nových príbehov.

Viac o téme: Akty XDavid DuchovnyGillian AndersonSci-fi seriál
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu