Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Päťdesiat odtieňov sivej bez režisérky: Kto nakrúti pokračovania?

50 odtieňov šedej
50 odtieňov šedej (Zdroj: internet)

Anglická režisérka Sam Taylor-Johnson oznámila, že nenakrúti dve plánované pokračovania snímky Päťdesiat odtieňov sivej (2015). Potvrdila tak špekulácie o svojom odchode zo série vychádzajúce zo sporov s autorkou rovnomennej literárnej predlohy E. L. James.

"Režírovať Päťdesiat odtieňov sivej bolo intenzívnym a neuveriteľným dobrodružstvom, za ktoré som veľmi vďačná. Musím zaň poďakovať spoločnosti Universal. Vytvorila som si blízke a trvalé vzťahy s hercami, producentmi, členmi štábu a predovšetkým s Dakotou a Jamiem (predstavitelia hlavných úloh Dakota Johnson a Jamie Dornan, pozn. SITA). A hoci som sa rozhodla nerežírovať pokračovania, želám tomu, kto sa na to podujme, iba úspech," uviedla 48-ročná filmárka vo vyhlásení pre portál Deadline. Predstavitelia spomínanej spoločnosti Universal tak teraz musia nájsť nového režiséra alebo režisérku.


Tajomstvo hanblivky z 50 odtieňov sivej: Z nakrúcania jej zostala pamiatka


Príbeh bestselleru Päťdesiat odtieňov sivej sa sústredí na vzťah nevinnej študentky Anastázie Steelovej a multimilionára Christiana Greya. Autorka E. L. James pôvodne písala príbeh ako anonymná fanúšička upírskej ságy Twilight a postupne ho zverejňovala na fanúšikovských stránkach pod názvom Master Of Universe. Hlavné postavy sa volali rovnako ako tie z Twilightu - Edward Cullen a Bella Swan. James svoje dielo neskôr prepracovala, rozšírila, premenovala a rozdelila na tri časti. Román obsahuje explicitné erotické scény s BDSM praktikami, s ktorými Anastázia súhlasí, aby mohla byť Christianovou partnerkou. Knihy vyvolali búrlivú diskusiu plnú protichodných názorov, no medzi ženami sú mimoriadne populárne. Z trilógie sa na celom svete predalo už vyše 100 miliónov kópií. Všetky tri časti vyšli aj v slovenskom preklade. Vo filmovom spracovaní si okrem spomínaných Dakoty Johnson a Jamieho Dornana zahrali aj Jennifer Ehle, Luke Grimes, Marcia Gay Harden, Max Martini či Rita Ora. Snímka, ktorá mala premiéru 14. februára, zaznamenala zatiaľ celosvetové tržby viac ako 550 miliónov amerických dolárov (v prepočte približne 500,7 milióna eur).

Viac o téme: Päťdesiat odtieňov sivejSam Taylor-Johnson
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu