Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Na nových Strážcov Galaxie si ešte počkáme: Režisér odpovedal na otázky fanúšikov

Strážcovia Galaxie
Strážcovia Galaxie (Zdroj: SITA)

HOLLYWOOD - Nakrúcanie pokračovania filmu Strážcovia Galaxie (2014) by sa malo začať vo februári budúceho roka. Prezradil to režisér a scenárista James Gunn, keď prostredníctvom služby Periscope odpovedal na otázky fanúšikov. Ako tiež 44-ročný filmár uviedol, v najbližších dňoch ho čaká stretnutie s predstaviteľmi produkčnej spoločnosti Marvel. S nimi si rodák zo Saint Louis prejde filmovú poviedku, ktorú napísal ako predlohu očakávaného filmu.

"Na scenári začneme pracovať ďalší týždeň," vysvetlil Gunn, ktorý tiež potvrdil, že v pokračovaní úspešného titulu sa v úlohe Nebuly opäť predstaví Karen Gillan. Pripojí sa tak k pôvodným protagonistom Chrisovi Prattovi, Zoe Saldane, Daveovi Bautistovi, Vinovi Dieselovi a Bradleymu Cooperovi, ktorí účasť na projekte už tiež potvrdili.

Strážcovia Galaxie mali slovenskú distribučnú premiéru 31. júla 2014. Vo filme sa okrem spomínaných predstavili aj Lee Pace, Michael Rooker, Glenn Close či Benicio Del Toro. O réžiu sa postaral James Gunn, ktorý spolupracoval aj na scenári. Pokračovanie snímky uvedú do amerických kín 5. mája 2017.

James Gunn je scenárista, režisér, producent, herec a hudobník. Podieľal sa na scenári filmov Tromeo and Juliet (1996), Scooby-Doo (2002), Úsvit mŕtvych (2004), Scooby-Doo 2: Príšery vypustené (2004), Ako režisér debutoval snímkou Slimák (2006), ku ktorej tiež napísal scenár. Podľa vlastného scenára nakrútil aj film Super (2010) a spomínaných Strážcov Galaxie (2014).

Viac o téme: Strážcovia Galaxie
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu