Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Snímka Kráska a zviera plná hviezd: Vieme, koho stvárni Gandalf

Ian McKellen Zobraziť galériu (3)
Ian McKellen (Zdroj: SITA)

Anglický herec Ian McKellen sa objaví v novej verzii rozprávky Kráska a zviera. Sedemdesiatpäťročný rodák z mesta Burnley v Lancashire sa predstaví ako princov komorník Cogsworth.

Nové spracovanie známeho príbehu plánuje spoločnosť Disney uviesť do amerických kín 17. marca 2017. V hlavnej úlohe sa predstaví Emma Watson, ktorá stvárni Bellu a úlohe zvieraťa/princa Dan Stevens, Luke Evans si zahrá samoľúbeho Gastona a v úlohe jeho pobočníka Le Foua sa objaví Josh Gad. Do úlohy pani Pottsovej obsadili Emmu Thompson a Belliným otcom bude Kevin Kline. Audra McDonald stvárni komornú Garderobe.


Predstaviteľ Gluma z Pána prsteňov: Hviezdne vojny sú splneným snom


Film sa na plátna kín dostane v 3D formáte. Na režisérsku stoličku sa posadí Bill Condon, ktorý má na konte napríklad snímky Dreamgirls (2006) či Twilight sága: Úsvit - 1. a 2. časť (2011, 2012). Autorom scenára je Stephen Chbosky, o produkciu sa starajú David Hoberman či Todd Lieberman. Hudbu vytvorí osemnásobný držiteľ Oscara Alan Menken, ktorý sa podieľal aj na animovanej verzii príbehu z roku 1991, pričom v snímke vraj zaznie aj niekoľko skladieb z tohto filmu. Menken a Tim Rice však pracujú aj na nových piesňach.

Ian McKellen
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

Filmový, televízny a divadelný herec Ian McKellen je širšej verejnosti známy predovšetkým ako Gandalf z filmovej trilógie Pán prsteňov (2001, 2002 a 2003) alebo ako Magneto z filmov o X-Menoch (2000, 2003, 2006, 2014). Úlohu čarodejníka Gandalfa si zopakoval aj v trojdielnej adaptácii románu Hobit (1937) J. R. R. Tolkiena. Záverečnú časť trilógie s názvom Hobit: Bitka piatich armád uviedli do slovenských kín vlani v decembri. Okrem toho účinkoval aj v snímkach ako Rasputin (1996), Nadaný žiak (1998), Bohovia a monštrá (1998) či Da Vinciho Kód (2006) a mnohí ho označujú za jedného z najvýznamnejších žijúcich britských hercov. McKellen, ktorý sa netají svojou homosexuálnou orientáciou, je známy aj ako aktívny bojovník za práva gejov a lesieb, za čo mu vlani udelili britské vyznamenanie Freemen of the City of London. Držiteľ prestížnej divadelnej ceny Tony, Zlatého glóbusu a dvoch nominácií na Oscara dostal v roku 1991 rytiersky titul od britskej kráľovnej Alžbety II.

Ian McKellen
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

Viac o téme: Ian McKellenKráska a zviera
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu