Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Ambiciózny veľkofilm je hotový: Kedy sa dočkáme trháku s Pauhofovou?

Veľkofilm Lída Baarová začali nakrúcať na Olšanských cintorínoch Zobraziť galériu (3)
Veľkofilm Lída Baarová začali nakrúcať na Olšanských cintorínoch (Zdroj: Nogup Agency)

Posledný deň nakrúcania má za sebou štáb snímky Lída Baarová. Tím na čele s režisérom Filipom Renčom a scenáristom Ivanom Hubač strávil za kamerou viac ako 50 dní. Teraz putuje materiál na pol roka do strižne a trikového štúdia. Premiéru by film vznikajúci v česko-slovenskej koprodukcii mal mať začiatkom roka 2016, oznámil hovorca tohto projektu Karel Mchitarjan.

Pripomenul, že v titulnej úlohe sa predstaví Táňa Pauhofová, v úlohe ríšskeho ministra propagandy Goebbelsa zasrakúska hviezda Karl Markovics."Posledné scény vznikali v budove bývalej Živnostenskej banky. Tá sa premenila na kanceláriu Adolfa Hitlera v podaní Pavla Kríža. Tomu sa tam príde sťažovať Goebbelsovho manželka, ktorú hrá Lenka Vlasáková, na milenecký vzťah svojho manžela s českou herečkou," uviedol hovorca.

Veľkofilm Lída Baarová začali
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Nogup Agency)

Podľa Renča išlo o najnáročnejšie nakrúcanie v jeho živote. "Ale z ničoho som nemusel ustupovať, čo pre mňa bolo extrémne dôležité. Veď sme na tomto projekte s Ivanom Hubačom pracovali skoro 15 rokov," komentoval režisér.


Mohlo by vás zaujať:Film o kontroverznej českej herečke: Konečne sa prešlo k činom


Film ešte pred svojím dokončením budí veľký záujem v zahraničí, kde sa bude uvádzať pod názvom Diablova milenka. "Už teraz je isté jeho uvedenie v nemecky hovoriacich krajinách, o ďalších trhoch intenzívne rokujeme," podotkol Filip Albrecht z produkčného tímu.Film zachytí predvojnovú dobu aj koniec druhej svetovej vojny, obdobie, ktoré sa výrazne podpísalo na kariére aj súkromíherečky. Pauhofová musela zmeniť farbu vlasov, pretože Baarová bola tmavovláska.

Veľkofilm Lída Baarová začali
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Nogup Agency)

V ďalších úlohách sa objaví nemecký herec Gedeon Burkhard, stvárňujúciďalšieho partnera Baarovej Gustava Fröhlicha, Klára Issová a Zdena Procházková, ktorá si zahrá titulnú hrdinku vo vyššom veku. Rozpočet snímky je 80 miliónov českých korún.


Mohlo by vás zaujať:FOTO Veľkofilm s krásnou Táňou Pauhofovou: Z tohto Hitlera ide strach!


Prvé zábery boli natočené už pred Veľkou nocou na vrchole zasneženej zjazdovky Pláně nad Špindlerovým Mlýnem, ktorý nahradil švajčiarskej centrum Davos.Podľa režiséra nejde o herečkin životopis, ale o výsek z jej života od roku 1936. "Bude odrazom doby i českej mentality umeleckého sveta 30. a 40. rokov u nás aj v Nemecku," povedal.

Viac o téme: Lída BaarováTáňa Pauhofová
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu