Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Slza namiesto nahoty: Takto vyzerá plagát na Rytmusov Sídliskový sen

Rytmus - Sídliskový sen Zobraziť galériu (2)
Rytmus - Sídliskový sen (Zdroj: ITAfilm)

Tvorcovia hudobnej snímky Rytmus - Sídliskový sen o slovenskom rapperovi Rytmusovi, zverejnili oficiálny plagát očakávanej snímky. Titul v réžii Mira Drobného, ktorý nakrúcali osem rokov, sa do kín dostane 20. augusta. Ako uviedli tvorcovia v tlačovej správe, snímka odhalí aj to, čo fanúšikovia a fanúšičky kontroverzného interpreta o ňom nevedeli.

"Plagát je výtvarnou skratkou celého filmu. Je to spôsob ako dostať 90 minút filmu do jedného vizuálu a to nie je vôbec jednoduché. Náš plagát vznikal viac ako tri mesiace", popísal tvorbu plagátu režisér a scenárista Miro Drobný. "Vyberali sme z niekoľkých verzií. Posledné slovo mal však Rytmus," doplnil filmár. "Uvažoval som aj nad možnosťou, že budem na plagáte nahý, tak ako vo filme, no nakoniec som to zrušil, lebo dospelý nahý chlap vyzerá divne," prezradil zasa o plagáte Rytmus.

Rytmus - Sídliskový sen
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: ITAfilm)

Plagát prináša symboly doby, v ktorej Rytmus vyrastal - sídlisko, asfalt, detstvo, nápisy kriedou na chodníku. Jeho ústredným motívom je písmo malého chlapca v kontraste s plačúcou tvárou dospelého muža. Tvorcovia na oficiálnej stránke filmu na Facebooku okrem plagátu zverejnili aj krátky videoklip zobrazujúci jeho výrobu.

Rytmus, vlastným menom Patrik Vrbovský, začínal v skupine Kontrafakt, neskôr sa však vydal aj na sólovú dráhu. Na konte má albumy Bengoro (2006), Kral (2009) a Fenomen (2011) i výberovky Si zabil (2008) a Jediný čo hreší (2012).

Viac o téme: Rytmus - Sídliskový sen
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu