Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Oscaroví Affleck s Damonom: Tento škandál im prepáčite

Detské kamarátstva, hollywoodske hviezdy
Detské kamarátstva, hollywoodske hviezdy

Hollywoodske hviezdy Ben Affleck s Mattom Damonom sa budú ako koproducenti podieľať na tvorbe nového filmu, ktorý zachytí na plátne korupčnú aféru v Medzinárodnej futbalovej federácii (FIFA). Pre agentúru Reuters to uviedol americký reportér Ken Bensinger, ktorého knihu sfilmuje štúdio Warner Bros.

Leitmotívom snímky bude príbeh Chucka Glazera, ktorý bol do roku 2013 vysoko postaveným funkcionárom FIFA. Sedemnásť rokov pôsobil ako člen exekutívy, od 1996 do 2011 bol generálnym sekretárom CONCACAF (Konfederácia severoamerického, stredoamerického a karibského futbalového zväzov), vykonával aj funkciu viceprezidenta Americkej futbalovej federácie. Pred dvoma rokmi sa priznal, že bral úplatky za to, že pri voľbe o MS 2010 uprednostnil Juhoafrickú republiku. K svojmu skutku sa priznal aj pred súdom, neskôr spolupracoval s americkými úradmi v súvislosti s vyšetrovaním korupcie v štruktúrach FIFA. Mohutného 70-ročného Američana s charakteristickou bielou bradou by mal údajne hrať John Goodman.

Veľký korupčný škandál vypukol dva dni pred májovým kongresom FIFA v Zürichu. V súvislosti s ním švajčiarska polícia na žiadosť amerických úradov zadržala sedem vysokopostavených funkcionárov FIFA.

Viac o téme: Matt DamonBen Affleck
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu