Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Diváci sa hnevajú, režisér sa bráni: Ten film som neokopíroval!

Autá Zobraziť galériu (2)
Autá (Zdroj: pixar.wikia.com)

Veľké sklamanie zažíva množstvo čínskych divákov, ktorí sa vydajú do kuna na nový animovaný film z domácej produkcie, ktorého názov v preklade znamená Autoboti. Podľa kritických názorov, ktoré sa objavili na internete, ide o obyčajnú – a navyše veľmi zlú – kópiu snímky Autá amerického štúdia Pixar, napísal spravodajský server CNN.

Režisér Autobotov iprodukčná spoločnosť samozrejme podobné obvinenia odmietajú atvrdia, že „nezávisle vytvorili originálny film“.


Mohlo by vás zaujímať:Výber rozprávok Walta Disneyho: Ktorá je tá vaša naj?


„Viem, že existuje film Autá, ale nikdy som ho nevidel. Nepoznám ani mená hrdinov v ňom,“ uviedol Čuo Ťien-žung, režisér filmu a výkonný šéf produkčnej spoločnosti v reakcii vyžiadanej CNN. Rozčarovaní a naštvaní diváci snímky, ktorá mala v čínskych kinách premiéru 4. júla ale majú iný názor – podľa nich ide o „bezcitnú kópiu“ úspešného amerického filmu Autá. Ten sa v kinách objavil v roku 2006 a o päť rokov neskôr sa dočkal pokračovania.

„Mnoho nič netušiacich divákov berie svoje deti do kina vdomnení, že idú na Autá,“ posťažoval sa jeden zužívateľov na čínskom sociálnom serveri Douban, kde možno komentovať ahodnotiť filmy. Autoboti majú priemernú známku 2,1 na päťbodovej škále, kde päť je najlepšie hodnotenie. „Animácia je tak mizerná, že sa nevyrovná ani priemerným domácim komiksom – a je ešte horšia než na, už tak dosť nekvalitnom, plagáte,“ dodal ďalší.Hovorca štúdia Disney, ktoré Pixar vlastní, uviedol: „Zdieľame rovnakú obavu ako mnoho užívateľov internetu afilmových divákov vČíne, ale zatiaľ to nebudeme viac komentovať.“

Čínski Autoboti
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: autoblog.com)

Čuo dodal, že autá v jeho filme napodobňujú hračky – a má na ne autorské práva. „Nie sú snáď autá, ktoré vidíte na ulici, podobné? Alebo keď bude niekto vyzerať rovnako ako vy, porušuje tým snáď zákon?“ uviedol Čuo, podľa ktorého je hlavná dejová linka Autobotov úplne odlišná než uÁut. „Naším cieľom je naučiť deti premýšľať avymýšľať nové veci,“ dodal.

Viac o téme: AutáPixarAutoboti
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu