Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Disney teší nielen najmenších: Dočkáme sa ďalšieho dielu obľúbenej rozprávky

Disney Zobraziť galériu (2)
Disney (Zdroj: Youtube)

Spoločnosť Disney Pictures pripravuje hraný prequel svetoznámej rozprávky Aladinova čarovná lampa. Snímka ponesie názov Genies a bude sa sústrediť na svet nadprirodzených bytostí džinov a priblíži tiež, čo zapríčinilo, že džina z príbehu o Aladinovi uväznili v zázračnej lampe.

O scenár sa postarajú Damian Shannon a Mark Swift, ktorí spolupracovali na snímkach Freddy proti Jasonovi (2003) a Piatok trinásteho (2009). Hoci je titul iba v počiatočnom štádiu, predstavitelia Disney zvažujú, že projekt bude pokračovať hranou adaptáciou svetoznámej rozprávky.


Mohlo by vás zaujať:Návrat na dno oceánu: Rozprávka o Nemovi bude mať pokračovanie


Aladinova čarovná lampa je jednou z najznámejších rozprávok zo stredovekej arabskej zbierky Tisíc a jedna noc. Rozpráva príbeh o chlapcovi Aladinovi, ktorý získa zázračnú lampu. V nej je uväznený džin, ktorý dokáže splniť všetky želania. Rozprávka sa dočkala množstva divadelných či filmových adaptácií.

Disney ju na plátna kín priniesli v animovanej podobe v roku 1992. Džina v nej nahovoril už zosnulý Robin Williams, vďaka čomu získal špeciálny Zlatý glóbus. Snímka v réžii Rona Clementsa a Johna Muskera získala Zlaté glóbusy a Oscary za pôvodnú hudbu a pôvodnú pieseň A Whole New World.

Viac o téme: DisneyAladin
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu