Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Režisér Sam Mendes s bondovkami končí: Spectre je moja posledná

Sam Mendes Zobraziť galériu (2)
Sam Mendes (Zdroj: SITA)

Anglický režisér Sam Mendes vyhlásil, že pripravovaná snímka Spectre bude jeho poslednou bondovkou. Štyridsaťdeväťročný rodák z Readingu, ktorý nakrútil aj predchádzajúci film o agentovi Jamesovi Bondovi s názvom Skyfall (2012), to uviedol v rozhovore pre BBC.

„Pôvodne som odmietol Skyfall a nakoniec som ho nakrútil. Všetci moji priatelia ma potom za to pranierovali. Myslím si však, že Spectre bude naozaj mojou poslednou bondovkou, lebo je to veľmi náročná práca a všetko ostatné musíte odložiť nabok. Napriek tomu to však bolo úžasná skúsenosť, ktorá vám zmení život,“ vyhlásil Mendes. Novinka Spectre bude mať svetovú premiéru 26. októbra v Londýne, pričom na Slovensku ju začnú premietať 6. novembra.

Sam Mendes a Daniel
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA)


Mohlo by vás zaujímať:Poriadne sexi Bond girls: Toto sú naj ženy, ktoré opantali agenta 007


V pripravovanom filmeuvidia diváci a diváčky Daniela Craiga, ktorý stvárňuje hlavného hrdinu, Naomie Harris v úlohe Moneypenny či Christopha Waltza ako Oberhausera. Okrem nich sa v snímke predstavia aj Léa Seydoux (ako Madeleine Swann), Monica Bellucci (Lucia Sciarra), Ralph Fiennes (M), Dave Bautista (Mr. Hinx), Ben Whishaw (Q), Andrew Scott (Denbigh) či Rory Kinnear (Tanner).Filmponúkne zábery z Rakúska, Ríma, Maroka či Mexika.

Sam Mendes má na konte Oscara za réžiu drámy Americká krása (1999), ktorá v roku 2000 na udeľovaní cien americkej Akadémie filmových umení a vied zvíťazila i v kategóriách Najlepšífilm, Najlepší mužský herecký výkon v hlavnej úlohe (Kevin Spacey), Najlepší pôvodný scenár (Alan Ball) a Najlepšia kamera. Na konte má aj snímky Cesta do zatratenia (2002), Mariňák (2005), Núdzový východ (2008), Všade dobre, prečo byť doma? (2009) a spomínaný Skyfall. Režíroval tiež viacero ocenených divadelných hier. Za prínos divadelnému umeniu mu kráľovná Alžbeta II. v roku 2000 udelila titul CBE (Commander of the Order of the British Empire) a v roku 2005 získal od Asociácie britských režisérov cenu za celoživotné dielo.

Viac o téme: James BondSam MendesSpectre
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu