Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Nová rola pre ženského miláčika: Fešák z Twilightu si zahrá astronauta

Robert Pattinson
Robert Pattinson (Zdroj: SITA)

Anglický model, herec a producent Robert Pattinson sa predstaví v pripravovanej sci-fi snímke francúzskej režisérky Claire Denis. Film, ktorý zatiaľ nemá oficiálny názov, nakrútia v anglickom jazyku.

Dvadsaťdeväťročného rodáka z Londýna obsadili do roly astronauta. Príbeh snímky sa bude odohrávať "v budúcnosti, ktorá pripomína súčasnosť". O námet sa postarala Denis spolu s jej pravidelným autorským partnerom Jean-Polom Fargeauom. Scenár píše 69-ročná filmárka spolu so Zadie Smith a jej manželom Nickom Lairdom. Nakrúcať chcú začať na budúci rok.


Robert Pattinson obhajuje Twilight: "Nie sme zlý príklad pre ženy!"


Produkciu majú na starosti Oliver Dungey, Laurence Clerc a Olivier Thery Lapiney z parížskej spoločnosti Alcatraz Films a Claudia Steffen a Christoph Friedel z nemeckej firmy Pandora Film Produktion. Na novinke sa budú podieľať aj dánsko-islandský umelec Olafur Eliasson, astrofyzik Aurélien Barrau či hudobník Stuart A. Staples z kapely Tindersticks.

Robert Pattinson na seba upozornil ako Cedric Diggory vo filme Harry Potter a Ohnivá čaša (2005). Skutočne sa však preslávil až ako upír Edward Cullen z päťdielnej série filmových adaptácií romantickej ságy Twilight (2008 - 2012). Zahral si aj v romantickej dráme Nezabudni na mňa (2010), na ktorej spolupracoval aj ako výkonný producent, či filmoch Voda pre slony (2011), Miláčik (2012), Cosmopolis (2012), Mapy ku hviezdam (2014) alebo Tulák (2014).

Viac o téme: Robert PattinsonClaire Denis
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu