Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

V novej slovenskej rozprávke humor chýbať nebude: Zábudlivá sudička spôsobí katastrofu

Johankino tajomstvo Zobraziť galériu (3)
Johankino tajomstvo (Zdroj: Alef Film)

Slovenský divadelný, televízny a filmový režisér Juraj Nvota pokračuje v týchto dňoch v nakrúcaní nového celovečerného filmu. Po predchádzajúcich troch tituloch Muzika, Kruté radosti a Eštebák, ktoré si rýchlo získali priaznivcov a ocenenia nielen na Slovensku a v Česku, ale aj v zahraničí, a po úspešnom uvedení ostatného filmu Rukojemník v kinách, pracuje na rozprávkovom príbehu s pracovným názvom Johankino tajomstvo. Je o skromnej dievčine Johanke, ktorá kvôli zábudlivej sudičke takmer prišla o všetko, po čom túžila.

Autorkami námetu a scenára sú debutujúca Zuzana Lišková a Magdaléna Glasnerová, ktorých príbeh sa začína vo chvíli, keď príde na svet nový človek a nad jeho kolískou sa stretnú tri sudičky. Jedna ho obdarí výnimočnými vlastnosťami, druhá mu postaví do cesty mnohé prekážky a tretia mu poradí, ako napriek všetkému môže v živote nájsť svoje šťastie. Čo sa však stane, ak jedna zo sudičiek nesplní svoju úlohu? V príbehu, v ktorom nechýba napätie, humor a prekvapenia, sa o tom na vlastnej koži presvedčí láskavá a múdra dievčina Johanka. Svoje úlohy zohrajú aj tvrdohlavý princ, nespravodlivý a chamtivý strýko či zábudlivá víla Tea. Ako to už v rozprávkach býva, veľkú úlohu má v príbehu láska, ktorá pomôže aj Johanke zdolať všetky prekážky osudu.

Johankino tajomstvo
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Alef Film)

Johanku stvárňuje Dominika Zeleníková, v hlavných úlohách sa predstaví Emília Vášáryová a Ondřej Vetchý, ale aj Filip Cíl, Szidi Tobias, Matej Landl, Jana Oľhová, Milan Ondrík a ďalší slovenskí a českí herci. V úlohe princeznej sa objaví speváčka a herečka Kristína, ktorá bude aj interpretkou titulnej piesne k filmu.


ROZHOVOR s Alice Nellis: Rozprávky sú prekrásne, ale náročné


Nakrúca sa na Bojnickom a Zvolenskom zámku, Vodnom hrade Hronsek a v ďalších lokalitách v okolí Banskej Bystrice a Bratislavy.

Johankino tajomstvo
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Alef Film)

Film vzniká v spoločnosti Alef Film & Media v koprodukcii s RTVS, Českou televíziou, spoločnosťami Un Film a Filmpark a s finančnou podporou Audiovizuálneho fondu.

Viac o téme: Juraj NvotaJohankino tajomstvo
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu