Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Česi nás opäť pobavia: Sexi Pauhofová, štramák Macháček a jeden šialený vrah

Táňa Pauhofová vo filme Wilsonov Zobraziť galériu (4)
Táňa Pauhofová vo filme Wilsonov (Zdroj: wilsonov.sk)

Po vyše troch rokoch príprav, nakrúcania a trikovej postprodukcie prichádza do slovenských kín detektívna komédia Wilsonov, ktorú si môžete prvýkrát pozrieť už 1. októbra.

Filmvznikol takmer vrovnocennej česko-slovenskej koprodukcii aspoluprácinakrútil Tomáš Mašín. Vhlavných úloháchpotešia české a slovenské stálice akoJiříMacháček, VojtěchDyka stále krásnaTáňaPauhofová, nemenej zaujímavé sú však aj ďalšie mená - vdôležitých rolách uvidímeaj Jana Krausa, Richarda Stankeho, Ľuboša Kostelného čiCsongora Kassaia.


Mohlo by vás zaujať:Ambiciózny veľkofilm je hotový: Kedy sa dočkáme trháku s Pauhofovou?


Príbeh filmu sa odohráva v roku 1919 v jednom meste kdesi v strednej Európe, ktoré sa až príliš podobá na Bratislavu. Primátor Dangl začína snívať svoj veľký americký sen - chce pripojiť svoje mesto k USA apremenovať ho na Wilsonov. Všetko ide ako po masle, až na jeden nepríjemný problém. Vstarej židovskej štvrti vyčíňa tajomný vrah. Miestny policajný zbor je v koncoch, a preto prichádza špeciálna posila spoza oceánu.

Príslušník americkej FBI Aaron Food (Jiří Macháček), špecialista na drogy, mafie, komunistov, socialistov a ďalších nepriateľov USA, vyriešil už 513 vrážd a teraz pomôže aj Wilsonovu. Za svojho pomocníka si vyberie mladého policajného čakateľa Eisnera (Vojtěch Dyk). Strhujúca honba po šialenom vrahovi sa môže začať.


Mohlo by vás zaujať:Michal David pripravuje nový film: Bude rovnako úspešný ako Discopříběh?


Režisér Mašín sa vyjadril, že by bol rád, ak by sa divák zabavil nielen na humorných dialógoch, ale aj zápletke a mystifikácii: „Wilsonov je gejzír vizuálnych gagov, spontánnych slovných prestreliek asilnej, štylizovanej výtvarnej formy." Wilsonovom chce český tvorca nadviazať na tradíciu filmov a žánru, ktorý z československej kinematografie akoby vymizol -snímky ako Adéla ještě nevečeřela či Tajomstvo hradu vKarpatoch. Filmprináša spoločnosť PubRes s distribučnou spoločnosťou Forum Film.

Vojtěch Dyk a Jiří
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: wilsonov.sk)

Richard Stanke vo filme
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: wilsonov.sk)

Jan Kraus a Táňa
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: wilsonov.sk)

Viac o téme: Jiří MacháčekTáňa PauhofováWilsonov
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu