Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Nový film s Mattom Damonom: Nakrúcanie mi pripomínalo skôr detskú hru

Matt Damon
Matt Damon (Zdroj: SITA)

Kým na slovenskí diváci si nnímku Marťan, v origináli The Martian, pod režisérskou taktovkou Ridleyho Scotta, budú môcť pozrieť v kinách od 1. októbra, svetovú premiéru už toto dobrodružné sci-fi absolvovalo na Medzinárodnom filmovom festivale v Toronte. Na večernom gala premietaní v Roy Thompson Hall sa zúčastnili Matt Damon, Jessica Chastain, Kate Mara, Michael Peňa, Chiwetel Ejiofor, Sean Bean a režisér Ridley Scott.

Matt Damon si vofilmezahral astronauta Marka Watneyho, účastníka misie na Mars. Keď posádku zastihla silná búrka, Watney zostal na planéte opustený. Napriek tomu, že v snímke účinkovalo viac ako päťdesiat hercov, Damon, ktorý je vo väčšine scén sám, na tlačovej konferencii zažartoval, že „väčšinu z nich stretol po prvý raz až teraz v Toronte.“

Veľkú časť filmu nakrúcali pred zeleným plátnom, pričom okrem tradičných „neviditeľných“ lán, vďaka ktorým sa herci akoby vznášali vo vesmíre, použil režisér Ridley Scott aj omnoho jednoduchšiu techniku. „V niektorých detailných záberoch nedávalo zmysel použiť zložité káblovanie. Omnoho jednoduchšie bolo stáť na jednej nohe a simulovať pomalý pohyb zvyškom tela. Pripomínalo mi to situáciu, keď som sa ako dieťa hral v detskej izbe a predstieral som, že som vo vesmíre. Vyzeralo to nesmierne komicky, no vo výslednom zábere to vytvorilo ten pravý želaný efekt,” zaspomínal si Damon. „Mne to nesmierne pripomínalo tanec s choreografiou. Boli však momenty, keď som sa pri tom tiež cítila ako malé dieťa. A Ridleyho očividne pohľad na nás nesmierne bavil,” doplnila Kate Mara.

Viac o téme: Matt DamonThe MartianMarťa
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu