Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Začínajú natáčať ďalšiu snímku o Bridget Jones: Jedna hviezda však bude chýbať

Denník Bridget Jonesovej
Denník Bridget Jonesovej

Americký herec Patrick Dempsey prezradil, že spoločnosť Universal Pictures začala s prácami na snímke Bridget Jones's Baby, ktorá má byť ďalším pokračovaním filmu Denník Bridget Jonesovej (2001). Štyridsaťdeväťročný rodák z Lewistonu v štáte Maine tak urobil prostredníctvom služby Instagram, kde zverejnil fotografiu z anglických Pinewood Studios.

„Je skvelé pracovať v Anglicku. Mám veľkú radosť, že môžem spolupracovať s Renée a Colinom! Už pekných pár dní skúšame v Pinewood Studios. Mám to tu veľmi rád!“ napísal k obrázku predstaviteľ doktora Dereka Shepherda zo seriálu Klinika Grace (2005). V akej úlohe sa herec predstaví, však zatiaľ filmári držia v tajnosti.

Príbeh novej snímky by sa mal sústrediť na tehotenstvo hlavnej hrdinky, ktorú opäť stvárni Renée Zellweger. Nebude chýbať ani Colin Firth, ktorý si v prvých dvochfilmochzahral Marka Darcyho. HughGrant, predstaviteľ Daniela Cleavera, sa na projekte nezúčastní. O réžiu sa postará Sharon Maguire, ktorá nakrútila úvodnýfilmsérie.

Filmová adaptácia románu Helen Fielding o tridsiatničke trápiacej sa hmotnosťou, láskou a množstvom zlozvykov zaznamenala celosvetový úspech u kritiky i divákov. Druhá časť Bridget Jonesová: S rozumom v koncoch sa do kín dostala v roku 2004. Autorka predlohy napísala o pochabej moderátorke aj tretiu knihu s názvom Bridget Jonesová - Zbláznená do chlapa (v origináli BridgetJones: Mad about the Boy, po prvý raz publikovaná v roku 2013). Kniha sleduje hrdinku, keď má 51 rokov, sama vychováva dve deti a opäť si hľadá partnera. Pripravovanýfilmvšak nebude vychádzať z tejto knihy, no Fielding sa na scenári podieľala.

Patrick Dempsey začínal hereckú kariéru v 80. rokoch minulého storočia, keď účinkoval v romantických komédiách ako Lásku si nekúpiš (1987), Milovník (1989) aleboHappyTogether (1989). Známy je však najmä zo spomínaného seriálu Klinika Grace (2005). V rokoch 2006 a 2007 si za túto úlohu vyslúžil nominácie na Zlatý glóbus v kategórii Najlepší mužský herecký výkon v dramatickom seriáli. Zahral si napríklad aj vofilmochSladká Alabama (2002), Klub vyvolených (2002), Medzi riadkami (2007), Začarovaní (2008), Ako ukradnúť nevestu (2008), Valentín (2010) či Transformers 3 (2011). Druhý najpríťažlivejší muž rokov 2005 aj 2006 podľa magazínu People sa venuje tiež automobilovým pretekom.

Viac o téme: Patrick DempseyColin FirthBridget JonesRenée Zellweger
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu