Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

S Discopříběhom nemá nič spoločné: Decibely lásky prinesú úplne nový príbeh

Michal David Zobraziť galériu (2)
Michal David (Zdroj: hudba.zoznam.sk)

Český hudobník Michal David dokončil nakrúcanie snímky Decibely lásky. S produkciou začali v polovici septembra, posledná klapka padla v sobotu a oddnes pracujú na strihaní filmu. Novinka by mala mať premiéru v Prahe aj Bratislave krátko pred Valentínom. V snímke, ktorú rodák z Prahy charakterizoval ako "love story dvoch generácií", zaznejú skladby z 80. a 90. rokov minulého storočia. Okrem spevákových hitov to budú aj zahraničné piesne. Diváci a diváčky sa môžu tešiť na Ivu Janžurovú, Jiřího Langmajera, Romana Vojteka, Rudolfa Hrušínskeho či Luciu Vondráčkovú.

Päťdesiatpäťročný muzikant už spolupracoval na tituloch Discopříběh (1987) a Discopříběh 2 (1991). "Tento film je úplne iný. Je to samostatný projekt, ktorý je nový aodlišný. SDiscopříběhom nemá nič spoločné," uviedol Michal David, ktorý zavíta 21. októbra do Zvolena a o deň neskôr sa predstaví v Trenčíne. "Práca na filme mi zaberala veľa času aaj preto som nekoncertoval. Oto viac sa teším na Zvolen a Trenčín, kedy si naplno užijem svoje koncerty," vyhlásil hudobník.


Žijeme si svoj Discopříběh: 7 vecí, ktoré ste o filme nevedeli


Discopríbeh
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: telkac.sk)

Michal David, vlastným menom Vladimír Štancl, pôsobí na hudobnej scéne už od roku 1976, keď založil džezové kvarteto Čtyři. Výraznejšie sa dostal do povedomia po víťazstve na festivale Intertalent s pesničkou Nenapovídej. Na konte má hity ako Non stop, Tak se lásko měj, My máme prima rodiče, Zůstaň a neodcházej, Vyznání, Šoumen, Poupata, Největší z nálezů a ztrát, Děti ráje, Každý mi tě, lásko, závidí, Discopříběh alebo Pár přátel. Venuje sa aj tvorbe muzikálov, podieľal sa napríklad na tituloch ako Kleopatra, Tři mušketýři alebo Děti ráje.

Viac o téme: Michal DavidDecibely lásky
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu