Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Na tento film čaká nejeden fanúšik: Kto si zahrá ikonu soulu Amy Winehouse?

Zobraziť galériu (5)
(Zdroj: SITA)

Dokument Asifa Kapadiu o ikone soule, ktorá umrela predčasne, Amy Winehouse zožal úspech po celom svete. Fanúšikovia jej muziky sa však nevedeli dočkať aj filmovej adaptácie jej krátkeho, no intenzívneho života, o ktorej sa začalo hovoriť prednedávnom. Prvou herečkou, ktorú tvorcovia cnímky zvažujú je Noomi Rapace známa zo sérií filmov Millennium.

Scenár k pripravovanej snímky o soulovej speváčke napísala režisérka Kirsten Sheridan a zasadne aj na stoličku režiséra. Producentmi filmu by sa mala stať dublinská spoločnosť Subotica Films, ktorá natočila hudobný životopisný film o Jimim Hendrixovi, aUS outfit City Entertainment, ktorá sa podpísala pod minisériu Rosemary má dieťaťko.

Noomi Rapace
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA)

Úlohu Amy by si mala zahrať Noomi Rapace, ktorá o úlohe momentálne rokuje s budúcou režisérkou Sheridan o spolupráci na dlho očakávanom filme. Všestranná švédska herečka sa nikdy nevyhýbala zložitým úlohám a rolám, ktoré jej ponúkali výzvu. Najbližšie sa predstaví ako grécka operná speváčka Maria Callasová v životopisnom príbehu Callas.

Noomi Rapace
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA)

Skriptapre životopisnú snímku Amy Winehouse (pracovný názov) sa trochu podobá úspešnému dokumentu Amy Asifa Kapadiu. Dokument síce zožal enormný úspech, ale taktiež vyvolával mnohé diskusie o kontroverznom vykreslení vzťahu medzi Amy a jej otcom. Mitch Winehouse však môže tvoriť istú prekážku v natáčaní, keďže sám má v pláne natočiť snímku o svojej dcére.

Amy Winehouse
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA)

Rapace je známa najmä vďakafilmovej verziiknižnej predlohy Stiega Larssona Millennium, kde stvárnila svojskú Lisbeth Salander. Predstavila sa po boku Michaela Niquista v snímka Muži, ktorí nenávidia ženy (2009), Dievča, ktoré sa hralo s ohňom (2009) a Dievča, ktoré koplo do osieho hniezda (2009).


Mohlo by vás zaujímať:Roky čakania sa vyplatili: Títo dvaja fešáci sa predstavia v novej sc-fi snímke


Noomi Rapace
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA)

Amy Winehouse je známa svojím muzikálnym hlasom a obrovským talentom, ktorý rozdávala svojím fanušíkom. Sláva ju však nakoniec pohltila a v roku 2011 vo veku 27 rokov. Po dlhom boji so závislosťou od alkoholu a drog prehrala a našli ju predávkovanú v jej byte.

Viac o téme: Noomi RapaceAmy Winehouse
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu