Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Fešák Hollywoodu má v pláne ďalší projekt: Toto bude jeho dielo!

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: SITA)

Americký herec Brad Pitt bude prostredníctvom svojej firmy Plan B Entertainment produkovať filmovú adaptáciu sci-fi románu Illuminae od austrálskych autorov Amie Kaufman a Jaya Kristoffa. Okrem 51-ročného Pitta a jeho kolegov z Plan B Dedea Gardnera a Jeremyho Kleinera sa o vznik snímky zaslúži aj americká spoločnosť Warner Bros. Scenárista či režisér filmu zatiaľ nie sú známi.

Knihu Illuminae uviedli na trh iba v októbri tohto roka, avšak úspechu sa dočkala rýchlo. Po prvom týždni predaja sa zaradila do zoznamu bestsellerov denníka New York Times, ktorý nesie názov Young Adult Hardcover Bestseller. Príbeh románu je o dospievajúcej hackerke a jej bývalom priateľovi pilotovi.

Fešák Hollywoodu má v
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA)

Dvojica sa musí vysporiadať s ich stroskotaným vzťahom zatiaľ čo odhaľuje konšpirácie spojené s intergalaktickou vojnou. Počas napínavej honby za pravdou natrafia na umelú inteligenciu či neznámy smrtiaci vírus.


Mohlo by vás zaujímať:Spoločný film manželov Pittovcov má nový trailer: Toto si o ňom myslí Angelina


Brad Pitt patrí k najúspešnejším hollywoodskym hercom. Účinkoval v snímkach ako Legenda o vášni (1994), Sedem (1995), Sedem rokov v Tibete (1997), Zoznámte sa, Joe Black (1998), Klub bitkárov (1999), Podfu(c)k (2000), Trója (2004), Babel (2006), Po prečítaní spáľte (2008), Nehanební bastardi (2009), Strom života (2011) či v krimikomédii Dannyho jedenástka (2001) a jej dvoch pokračovaniach (2004, 2007). Za výkon vo vedľajšej úlohe filmu Dvanásť opíc (1995) a tiež za hlavné postavy v snímkach Podivuhodný prípad Benjamina Buttona (2008) a Moneyball (2011) ho nominovali na Oscara.

Fešák Hollywoodu má v
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA)

Za posledné menované dielo bol na cenu americkej Akadémie filmových umení a vied nominovaný aj ako producent v kategórii Najlepší film. Sošku však získal až vlani za produkciu filmu 12 rokov otrokom (2013). Minulý rok sa predstavil vo vojnovej dráme Železné srdce.

Fešák Hollywoodu má v
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA)


Mohlo by vás zaujímať: Núdzou netrpia a sami sa aj podelia: Tieto hviezdy pomáhajú, kde sa dá


Zatiaľ najnovšia snímka, v ktorej môžu diváčky a diváci Pitta vidieť, je romantická dráma Pri mori (2015). Slovenskú premiéru mala vo štvrtok 19. novembra. V novinke účinkuje so svojou manželkou Angelinou Jolie, ktorá sa zároveň postarala aj o réžiu.

Viac o téme: Brad PittIlluminaeKnihaAdaptácia
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu