Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

K animáku o troloch zloží hudbu hollywoodsky multitalent: Bol to môj sen!

Zobraziť galériu (5)
(Zdroj: wired.com)

Americký spevák a herec Justin Timberlake sa bude podieľať na pôvodnej hudbe k pripravovanému animovanému filmu Trolls. Tridsaťštyriročný interpret sa nielen postará o hudobnú produkciu snímky, ale naspieva tiež niekoľko skladieb.

"Vždy som si predstavoval spojenie filmu a hudby pre jednu veľkolepú udalosť a veľmi sa teším, že sa spoja práve v snímke Trolls. Film je špeciálny, hudba bude veľmi špeciálna a nemôžem sa dočkať, keď to všetci zažijú," vyhlásil Timberlake. Rodák z Memphisu v štáte Tennessee zároveň nahovorí jednu z postáv menom Branch.

K animáku o troloch
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA)

Na projekte spoločnosti DreamWorks Animation sa okrem neho zúčastní aj americká herečka a speváčka Anna Kendrick. Film v réžii Mikea Mitchella a Walta Dohrna, ktorý prinesie príbeh obľúbených bábik s naježenými farebnými vlasmi, plánujú uviesť do amerických kín 4. novembra 2016.

Justin Timberlake s manželkou Jessicou Biel
Zobraziť galériu (5)
Justin Timberlake s manželkou Jessicou Biel  (Zdroj: SITA)


Mohlo by vás zaujímať: Slávne hollywoodske priateľstvá: Tieto hviezdy sú kamarátmi už od detstva


Bábiky Troll vytvoril v roku 1959 dánsky rezbár Thomas Dam, ktorý si nemohol dovoliť kúpiť vianočný darček pre svoju dcéru Lajlu. Pri tvorbe bábiky sa inšpiroval škandinávskymi mytologickými bytosťami. Bábiky sa stali populárnymi v 60. rokoch minulého storočia, pričom o tridsať rokov neskôr sa fenomén opäť dostal na vrchol popularity. Spomínaná snímka bude prvým filmom inšpirovaným týmito bábikami.

K animáku o troloch
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: internet)

Justin Timberlake odštartoval kariéru v zábavnom priemysle už ako dieťa. Najprv pôsobil v televíznej šou The Mickey Mouse Club, kde stretol budúceho kolegu zo skupiny 'N Sync JC-ho Chaseza. Práve v tejto formácii sa dostal do povedomia verejnosti. V roku 2002 vydal debutovú sólovú štúdiovku Justified so singlami ako Cry Me A River či Rock Your Body a úspech zaznamenal i s ďalšou nahrávkou FutureSex/LoveSounds (2006). V roku 2013 vydal albumy The 20/20 Experience a The 20/20 Experience - 2 of 2. Počas kariéry získal deväť cien Grammy, tri BRIT Awards či štyri Emmy.

K animáku o troloch
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: comingsoon.net)


Mohlo by vás zaujímať: Herci, ktorí hviezdia nielen na plátne: Roztočia to aj s mikrofónom


Okrem hudby sa venuje i herectvu. Účinkoval napríklad v snímkach Mimo zákona (2005), V reťaziach (2006), Alpha Dog (2006), Vymedzený čas (2011), Mrcha učiteľka (2011), Ide len o sex (2011), Späť v hre (2012), Hra na hrane (2013) či Vnútri Llewyna Davisa (2013).

Viac o téme: Justin TimberlakeTrolls
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu