Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Na nového Avatara si počkáme ešte dlhšie: Plánovaný termín opäť posúvajú

Avatar
Avatar (Zdroj: internet)

Pokračovanie sci-fi snímky Avatar (2009) napokon nepríde do amerických kín v predvianočnom období roka 2017. Informoval o tom portál The Wrap, ktorému správu potvrdilo viacero zdrojov z okolia projektu. Dôvodom odvolania plánovanej premiéry je vraj skutočnosť, že snímka do tohto termínu nebude hotová. Spoločnosť Twentieth Century Fox odmietla meškanie komentovať. Nový dátum premiéry titulu zástupcovia spoločnosti neprezradili.

Režisér James Cameron pritom v súčasnosti naraz pripravuje tri pokračovania úspešného filmu, v ktorom si zahrali Sam Worthington, Zoe Saldana, Sigourney Weaver, Michelle Rodriguez či Stephen Lang. Po zrušení premiéry prvého z nich nie je isté, kedy sa do kín dostanú zvyšné filmy, keďže spoločnosť Twentieth Century Fox plánovala snímky uvádzať s ročným odstupom.

Prvé z pokračovaní Avatara sa pritom malo do kín dostať už tento rok. Na rok 2017 premiéru presunuli vlani v januári. Ako tiež napísal portál The Wrap, jednou z príčin aktuálnej zmeny môže byť aj to, že spoločnosť Disney Pictures nedávno presunula premiéru ôsmej epizódy vesmírnej ságy Hviezdne vojny na 15. decembra 2017.


Avatar v komiksovom prevedení: Odhalí, čo sa stalo po prvom filme


V pokračovaniach Avatara by sa podľa doteraz zverejnených informácií mali objaviť aj herci z pôvodného filmu - Sam Worthington, Zoe Saldana či Stephen Lang. Filmovať by ich mali na Novom Zélande, kde vznikla aj prvá snímka.

Avatar je finančne najúspešnejším filmom všetkých čias. Sci-fi, ktoré si na konto pripísalo viac než 2,7 miliardy dolárov, sa odohráva vo vzdialenej budúcnosti. Ochrnutého vojnového veterána Jakea Sullyho (Sam Worthington) vyšlú na planétu Pandora, ktorú obýva ľuďom podobný národ Na'vi s vlastným jazykom a kultúrou. Počas expedície Sully stretáva krásnu Neytiri (Zoe Saldana) z národa Na'vi a zbližuje sa s pôvodným obyvateľstvom. Stojí tak pred rozhodnutím, na čiu stranu sa má postaviť v záverečnom boji o planétu.

Viac o téme: Avatar
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu