Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Slovenský seriál v zahraničných kinách: Animák poteší divákov vo Francúzsku

Mimi a Líza Zobraziť galériu (2)
Mimi a Líza (Zdroj: foolmoon)

Slovenský animovaný seriál Mimi a Líza (2011) uvedú 6. apríla do francúzskych kín. V 45-minútovom pásme premietnu rozprávky z prvej série - Tmy sa nemusíš báť, Kam zmizol tieň, Tety z pexesa, Agent vitamín, Zbohom farba sivá a Neviditeľná ryba.

Projekcie Mimi aLízy spestria kreatívnymi hrami shmatovým pexesom Memonik, ktorého autorkou je slovenská dizajnérka Nikoleta Čeligová. Deti si budú môcť aspoň na chvíľu vyskúšať, aké je to vnímať svet so zatvorenými očami. V marci si to budú môcť vyskúšať aj najmenší diváci na Slovensku počas Medzinárodného festivalu filmových klubov Febiofest, ktorý vo svojom programe ponúkne Filmový kabinet deťom venovaný práve Mimi aLíze.


Zábudlivá rybka v kinách už onedlho: Pozrite si prvý trailer snímky Hľadá sa Dory


Mimi a Líza
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: foolmoon)

Rozprávkový seriál Mimi a Líza o dvojici kamarátok, z ktorých je jedna nevidiaca, mal premiéru vo vysielaní RTVS počas vianočných sviatkov vroku 2013. Odva roky neskôr televízia odvysielala druhú sériu. Okrem filmového spracovania sa spríbehmi dvoch kamarátok stretli deti ajvknižnej podobe arozhlasových rozprávkach na Rádiu Regina.

Viac o téme: Mimi a Líza
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu