Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Na pokračovaní Avatara sa už pracuje: Kedy sa dostane do kín?

Avatar
Avatar (Zdroj: internet)

Kanadský filmár James Cameron ohlásil hneď štyri pokračovania dobrodružného fantasy Avatar (2009). Pokračovania by sa do kín mali dostať počas Vianoc v rokoch 2018, 2020, 2022 a 2023.

„Rozhodli sme sa pustiť do naozaj veľkého filmového projektu. Každýfilmbude samostatný, no spolu budú tvoriť kompletnú ságu,“ uviedol počas lasvegaského podujatia CinemaCon 61-ročný režisér a dodal, že na projekte už niekoľko rokov pracuje so štyrmi najlepšími scenáristami a tiež špičkovými umelcami a dizajnérmi.

Avatar je finančne najúspešnejšímfilmomvšetkých čias. Sci-fi, ktoré si na konto pripísalo viac než 2,7 miliardy dolárov, sa odohráva vo vzdialenej budúcnosti. Ochrnutého vojnového veterána Jakea Sullyho (Sam Worthington) vyšlú na planétu Pandora, ktorú obýva ľuďom podobný národ Na'vi s vlastným jazykom a kultúrou. Počas expedície Sully stretáva krásnu Neytiri (Zoe Saldana) z národa Na'vi a zbližuje sa s pôvodným obyvateľstvom. Stojí tak pred rozhodnutím, na čiu stranu sa má postaviť v záverečnom boji o planétu. O scenár a réžiu filmu sa postaral spomínaný James Cameron, ktorý režíroval napríklad aj snímky Terminátor (1984) či Titanic (1997).

Viac o téme: AvatarJames Cameron
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu