Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Tohto fešáka uvidíme v kriminálke najpopulárnejšieho autora: Zahrá si nórskeho Syna

Jake Gyllenhaal Zobraziť galériu (4)
Jake Gyllenhaal (Zdroj: SITA)

Americký herec Jake Gyllenhaal si zahrá vo filmovej adaptácii kriminálneho románu Syn nórskeho spisovateľa Joa Nesboa. O réžiu sa postará Denis Villeneuve. Pre 35-ročného Gyllenhaala, ktorý bude taktiež jedným z producentov, pôjde už o tretiu spoluprácu s Villeneuvom. Predtým spolu nakrútili snímky Nepriateľ (2013) a Zmiznutie (2013).

Spomínaný autor knižnej predlohy Jo Nesbo bude okrem toho aj jedným z výkonných producentov pripravovanej novinky. "Tento román nás zaujal, pretože za jeho temnou a násilnou stránkou sa skrýva univerzálny príbeh o mužovi, ktorý hľadá pravdu," uviedla producentka Riva Marker.

Jake Gyllenhaal
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA)

Jacob Benjamin "Jake" Gyllenhaal je synom scenáristky Naomi Foner a režiséra Stephena Gyllenhaala. Jeho prvou väčšou rolou bolo stvárnenie Homera Hickama vo filme Októbrové nebo (1999).

Jake Gyllenhaal
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA)

Hral aj v mysterióznej dráme Donnie Darko (2001) a snímkach ako Bubble Boy (2001), Highway (2002), Deň po tom (2004), Dôkaz (2005), Zodiac (2007), Unesený (2007), Láska a iné závislosti (2010), Zdrojový kód (2011) či Patrola (2012).


Mohlo by vás zaujímať: Filmoví experti poznajú recept na dokonalý film: Takto sa to má robiť!


Jake Gyllenhaal
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA)

Vďaka účinkovaniu v snímke Skrotená hora (2005) ho nominovali na Oscara a získal cenu BAFTA. Za snímku Nightcrawler (2014) si zas vyslúžil nomináciu na Zlatý Glóbus.

Viac o téme: Jake GyllenhaalSynJo Nesbo
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu