Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Dráma z detského domova bude silná: Pozrite si trailer, z ktorého mrazí!

Pirko, Dominika Zeleníková
Pirko, Dominika Zeleníková (Zdroj: Bontonfilm)

Tvorcovia slovenskej drámy Pirko zverejnili jej oficiálny trailer. Snímka v hlavnej úlohe s herečkou Dominikou Zeleníkovou predstaví príbeh Martiny alias Šakiry, ktorá vyrástla v detskom domove. Po dovŕšení osemnástich rokov odchádza do veľkého mesta, za svojou láskou - Romanom. Tam ju však čaká pád na dno a ona bude bojovať o svoju šancu na šťastie.

Projekt vznikol pod režisérskou taktovkou slovensko-českej dvojice Lucie a Petra Klein-Svobodovcov, pričom sa menovaná filmárka postarala aj o scenár. Pri tvorbe sa inšpirovali skutočnými osudmi zneužívaných dievčat. Snímku nakrúcali vlani v období od septembra do novembra na Slovensku aj v Českej republike. Tvorcovia chceli spracovaním projektu vzdať hold americkej kinematografii sedemdesiatych rokov minulého storočia, a tak ho nakrúcali na sférické sklá vo formáte cinemascope. Pod snímku sa podpísali tiež dramaturg Marek Epstein, kameraman Asen Šopov či Ľubica Malachovská-Čekovská, ktorá sa postarala o hudbu.

Obrovský úspech nového slovenského filmu: Kinosály praskali vo švíkoch!

Spolu s Dominikou Zeleníkovou si vo filme zahrali aj Bolek Polívka či Lucia Klein-Svoboda. V snímke sa predstavilo aj veľa nehercov. Pirko sa do slovenských kín dostane 6. októbra.

Viac o téme: Bolek PolívkaPirkoDominika Zeleníková
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu