Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Cuky a Luky nie je nikdy dosť: S našpúlenými perami mieria na plátna kín!

Cuky a Luky, Petra Polnišová, Zuzana Šebová Zobraziť galériu (2)
Cuky a Luky, Petra Polnišová, Zuzana Šebová (Zdroj: TV Markíza)

Príbeh dvojice Cuky a Luky známej z televíznych obrazoviek bude mať aj svoju filmovú podobu. Celovečerný film o preafektovaných slečinkách túžiacich po kráse, obdive a sláve, ktoré v televízii stvárňujú herečky Petra Polnišová a Zuzana Šebová, začali nakrúcať uplynulý týždeň.

Prvá klapka padla v areáli kúpaliska Zelená žaba v Trenčianskych Tepliciach. Na režisérsku stoličku sa posadil český režisér Karel Janák, ktorého preslávili najmä filmy Snowboarďáci (2004) a Rafťáci (2006). Kameru má na starosti Tomáš Juríček, ktorý stál za kamerou aj pri slovenskom kinohite Kandidát (2013).

Cuky a Luky, Petra
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TV Markíza)

Film prinesie príbeh o začiatku priateľstva Cuky a Luky, ktorých príhody u divákov už dávnejšie zľudoveli. Ich maniere napodobňujú azda už aj tí, na ktorých bola paródia mierená. A práve televízny úspech dvojice sa na strieborné plátno teraz snaží preniesť filmový štáb. Už na začiatku natáčania museli hlavné protagonistky podstúpiť náročné filmovacie scény ako kúpanie v bazéne v lodičkách či beh lesom zabalená v potravinovej fólii.

Znelka z jojkárskeho seriálu spustila vlnu kritiky: Diváci ich obvinili z kopírovania!

Za celovečerným filmom stojí producent Dano Dangl, ktorý s postavami žije od začiatku. Divákom sľubuje, že Cuky Luky film divákov prekvapí. Od toho, ako dvojicu poznajú z televízie, má byť totiž podstatne odlišný. "Nepôjde o súbor skečov, na aké ste boli zvyknutí, ale o riadny celovečerný film," vysvetľuje Dangl. Film si podľa neho požičiava postavičky z televízie a chce ich ukázať v úplne novom šate. Jeho dej má odhaliť divákom pozadie vzniku priateľstva Cuky a Luky. "Myslím si, že na Slovensku dlhodobo chýbajú komédie a cítiť, že je po nich veľký dopyt. Preto sme sa rozhodli využiť potenciál Cuky Luky a z tohto fenoménu vytvoriť celovečerný film," uzavrel Dangl.

Viac o téme: Petra PolnišováZuzana ŠebováCuky a Luky
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu