Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Rowlingová prezradila obrovské tajomstvo: Vo Fantastických zveroch zažijete návrat velikána!

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: SITA)

Vo filmoch z päťdielnej série Fantastické zvery a ich výskyt sa zrejme objaví aj čarodejník Albus Dumbledore, ktorý v príbehoch o Harrym Potterovi pôsobil ako riaditeľ čarodejníckej školy Rokfort. Naznačila to autorka celosvetovo úspešných kníh o mladom čarodejníkovi J. K. Rowling počas fanúšikovského podujatia v Londýne.

Zároveň uviedla, že by ho mohol sprevádzať aj jeho najlepší priateľ Gellert Grindelwald, s ktorým sa pohnevali desiatky rokov pred udalosťami s Harrym Potterom. „Rozprávame sa o Dumbledorovi a Grindelwaldovi,“ priznala spisovateľka, keď odpovedala na otázku fanúšika.

Rowlingová prezradila obrovské tajomstvo:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: internet)

K účinkovaniu obľúbenej postavy sa vyjadril aj režisér prvej snímky zo spomínanej série David Yates. „(Dumbledore, pozn. red.)Vystupuje v úžasnej scéne medzi Colinom (Farrellom) a Eddiem (Redmayneom),“ uviedol. „Grindelwald vystupuje v pozadí a ako sa budeme posúvať vpred, stane sa viac prominentným prvkom,“ dodal filmár.


Mohlo by vás zaujímať:Herec z Harryho Pottera šokoval fanúšikov: Bojujem s tým už desať rokov!


Profesora Dumbledora v prvých dvoch filmoch Harry Potter a Kameň mudrcov (2001) a Harry Potter a Tajomná komnata (2002) stvárnil írsky herec Richard Harris, ktorý po dokončení druhej snímky zomrel. Po ňom si obľúbeného čarodejníka zahral Michael Gambon.

Rowlingová prezradila obrovské tajomstvo:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: internet)

Hlavným hrdinom série Fantastické zvery a ich výskyt je čarodejník Newt Scamander - autor učebnice, ktorú používal Harry Potter. Scamandera stvárňuje Eddie Redmayne, herecké obsadenie prvého dielu dopĺňajú Colin Farrell, Katherine Waterston, Dan Fogler, Alison Sudol, Samantha Morton, Jenn Murray, Carmen Ejogo, Faith Wood-Blagrove či Ezra Miller.

Rowlingová prezradila obrovské tajomstvo:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: internet)

Príbeh sa začne v New Yorku a bude sa odohrávať približne 70 rokov predtým, než sa Harry Potter dostal k spomínanej učebnici. Prvý diel bude mať premiéru 17. novembra tohto roka, druhá časť by mala mať premiéru v novembri 2018 a tretí diel by sa mal dostať do kín v roku 2020. Termíny plánovaných premiér zvyšných dvoch častí tvorcovia zatiaľ neprezradili.

Viac o téme: Harry PotterFantastické zveryAlbus Dumbledore
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu