Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Všetko alebo nič: Pozrite si dlho očakávaný trailer!

Všetko alebo nič Zobraziť galériu (2)
Všetko alebo nič (Zdroj: youtube.com)

Najpredávanejšia kniha Evity Urbaníkovej sa dočkala filmovej podoby. Tvorcovia romantickej komédie Všetko alebo nič zverejnili trailer k očakávanému filmu úspešnej autorky ženských románov a vydavateľky. Filmový debut, natočený podľa rovnomennej knihy, je "plný vášne, emócií, humoru a lásky". Do kín príde 12. januára 2017.

Fanúšikovia prvej "evitovky" sa môžu tešiť na nerozlučnú trojicu kamarátov - Lindu (Táňa Pauhofová), Vandu (Klára Issová) a Eda (Ľuboš Kostelný) vo filme. Každý z nich je iný, má svoj príbeh, no spája ich vrúcne a oddané priateľstvo. Ich bláznivo plynúci život naruší Jakub (Michal Zebrowski), ktorý vnesie do Lindiných dní plno vášne a prísľubov na nový vzťah. Rozdielnosť pováh a náhľadu na svet však robí ich vzťah komplikovanejším.

Všetko alebo nič
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: youtube.com)

Knižná predloha filmu vyšla v roku 2007, okamžite sa stala bestsellerom a dodnes sa jej predalo viac ako 160.000 kusov. Evita Urbaníková dlho snívala o tom, že z knihy Všetko alebo nič raz bude film. Filmový scenár napísala spolu s režisérkou Martou Ferencovou. "Od začiatku to bola veľká eufória, najintenzívnejšia prvé dni, keď som prišla na pľac a boli tam desiatky ľudí, ktorí pracovali na tom, aby sa moje písmenká dostali na plátno. Boli to návaly hrdosti a niečoho nového. Neviem to popísať iným slovom ako eufória," opísala Evita začiatky nakrúcania spojené až s chvíľkovými zimomriavkami.

Obrovský úspech Zuzany Mauréry: V úlohe ostrej učiteľky mieri do amerických kín!

Film ponúka príbeh o vzťahoch, ktoré nás valcujú, ženskom priateľstve, ktoré nás chráni, mužoch, na ktorých sa nezabúda. Popretkávaný je sarkazmom, humorom, hnevom, beznádejou, vášňou, smiechom, slzami, mužským egom a ženským sebavedomím. Natáčanie si užila aj jedna z najobsadzovanejších slovenských herečiek Táňa Pauhofová: "S romantickými komédiami nemám veľa skúseností, ale pre mňa je režisérka Marta Ferencová absolútnou zárukou kvality. Je to výnimočná žena a ona s Evitou tvoria fantastický tandem."

Režisérku a spoluscenáristku filmu Martu Ferencovú zaujali v Evitinej knihe reálne, vtipné a súčasné postavy: "Aké sú vo farebnosti svojich charakterov ľudské, a to sme sa snažili preniesť aj do filmového scenára. Tak ako ani v reálnom živote nie je nič čierne alebo biele, tak aj divák pri filme by mal objavovať jednotlivé postavy s ich pádmi a vzostupmi, omylmi a zlyhaniami, túžbami a odhodlaniami, ktoré nimi zmietajú podobne ako s nami všetkými. Rovnako ako v reálnom živote je niekedy ťažké určiť, čo je dobré a čo zlé, ktoré rozhodnutie je správne a ktoré nie," poznamenala na margo filmu, ktorý sa pripravoval štyri roky. Podľa jeho producenta Petra Núňeza sa diváci môžu tešiť aj na výborný medzinárodný kasting.

Viac o téme: Všetko alebo nič
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu