Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

VIDEO Slávny Luc Besson prichádza s veľkolepým sci-fi Valerian a mesto tisícich planét

Komiksový seriál, ktorý vytvorili Pierre Christin a Jean-Claude Mézières vyšiel po prvýkrát v časopise Pilote v roku 1967. Východiskom komiksu je galaktické impérium, ktoré v 28. storočí chráni všetok čas a priestor. Dve hlavné postavy, Valerian a Laureline sú vesmírni agenti, ktorí cestujú časom a spoločne bránia vesmír.

Stretávajú sa smnohými mimozemskými národmi ačelia nebezpečenstvám. Seriál Valerian vychádzal 43 rokov avcelku je zviazaný do21 zväzkov. Budúci rok oslávi 50. výročie, vjúli 2017 príde do kín ako celovečerný film.

Valerian a mesto tisícich planét má medzinárodné hviezdne obsadenie. Diváci uvidia Dana DeHaana, Caru Delevingne, Clive Owena, Rihannu, Ethana Hawka či Krisa Wua a Johna Goodmana.

Dobrodružstvo plné predstavivosti a akčných scén zavedie divákov do najzvláštnejšieho vesmíru, aký bol kedy stvorený. Je rok 2740, Valerian (Dane DeHaan) a Laureline (Cara Delevingne) sú zvláštnymi agentmi, ktorých vláda poverila úlohou udržiavať vo vesmíre poriadok. Ich veliteľ (Clive Owen) ich vyšle na misiu do dych berúceho intergalaktického mesta Alfa, ktoré je stále sa rozrastajúcou metropolou zloženou ztisícok rôznych národov zo všetkých kútov galaxie. Na toto skvostné historické mesto útočí neznámy nepriateľ.

Valerian a Laureline vedú boj sčasom aby našli zdroj zla a zastavili ho skôr, ako zničí celý vesmír. Alfa je obrovská vesmírna stanica, ktorá sa postupne premenila na rozpínajúce sa a oslňujúce mesto prepojených svetov. Pred mnohými storočiami obiehala Alfa okolo Zeme, dnes je ale stredom medzigalaktickej diplomacie a zároveň domovom tisícok rôznych mimozemských druhov zcelého vesmíru.

Všetci sa sem sťahovali roky, s cieľom zjednotiť svoje schopnosti, technológie a zdroje, aby sa zlepšil spoločný osud ich všetkých. Alfa rastie už od roku 1985, vsúčasnosti má priemer 36 kilometrov a takmer 20 miliónov obyvateľov, medzi nimi 3236 druhov, ktoré hovoria viac ako 5000 jazykmi.

Vroku 1997 obsahoval Bessonov Piaty element 180 záberov svizuálnymi efektami. Jeho nový film, Valerian a mesto tisícich planét ich má 2734. Veľkolepé sci-fi Valerian amesto tisícich planét prichádza do kín 20. júla vslovenskom dabingu v2D a v 3D verzii.

Sen zdetstva Luca Bessona sa stáva realitou

Keď mal Luc Besson desať rokov zamiloval sa do komiksového príbehu o Valerianovi a Laureline. Po viac ako 45 rokoch sa mu splnil sen akomiksový príbeh sa mu podarilo sfilmovať. Režisér, ktorý stojí za snímkami ako Piaty element, či Lucy, uviedol: „Tento film som chcel sfilmovať už dávno, ale musel som počkať, kým technológia dobehne moju predstavivosť. Jean-Claude Mézières, tvorca komiksu Valerian so mnou spolupracoval na filme Piaty element a celú dobu sa ma pýtal, prečo nesfilmujem príbeh komiksu Valerian. Vždy som mu odpovedal, že nemôžem, pretože vcelom komikse je približne desať ľudských postáv, všetci ostatní sú mimozemšťania. Všetko sa však zmenilo keď som videl film Avatar. Od tej chvíle som vedel, že moje možnosti už nemajú žiadne hranice.“

Dvaja giganti vizuálnych efektov sa spojili, aby zmenili dejiny

Dve spoločnosti, ktoré sa zaoberajú vizuálnymi efektami, VFX GIANTS WETA aIL sa spojili pri práci na filme Valerian amesto tisícich planét. Vspolupráci so spoločnosťou Rodeo FX si tri najdôležitejšie spoločnosti vo svete vizuálnych efektov, ktoré stoja za filmami ako sú Avatar, Pán prsteňov, Avengers: Age of Ultron aLucy, vytýčili za cieľ priviesť víziu Luca Bessona kživotu.

Valerian amesto tisícich planét

Valerian (Dane DeHaan) and Laureline (Cara Delevingne) sú špeciálni vládni agenti nasadení v ľudských teritóriách, ktorí kontrolujú dodržiavanie poriadku naprieč vesmírom. Na základe rozkazu veliteľa (Clive Owen) sú odvelení na misiu do dych berúceho medzigalaktického mesta Alfa. Alfa je rozpínajúca sa metropola, ovplyvnená tisíckami rôznych národov adruhov. 17 miliónov obyvateľov Alfy prispieva svojim talentom, inteligenciou a technológiami kdobru amieru všetkých. Nanešťastie, nie každý zAlfy uznáva rovnaké hodnoty. Pomaly sa približuje sila, ktorá pre vlastné záujmy plánuje zničiť mier apokoj dokonalého sveta.

Viac o téme: Luc BessonValerian a mesto tisícich planét
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu