Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Jeden z najlepších sci-fi filmov sa vráti aj do našich kín: Terminatora 2 si užijeme v 3D!

(Zdroj: internet)

Pred 26 rokmi odchádzali z kinosál po celom svete spokojní a očarení fanúšikovia po tom, čo mohli vôbec prvýkrát vidieť snímku Terminator 2: Judgment Day. Už tento rok sa rovnakej možnosti dočkajú aj mladší diváci, a to dokonca s malým bonusom.

Los Angeles, rok 2029. Spojené štáty sú zničené nukleárnym holokaustom, za ktorým stojí umelá inteligencia počítačového programu Skynet. Posledné zvyšky ľudského odboja sa vytrvalo snažia odrážať útok robotov. Skynet sa rozhodne poslať jeden zo svojich strojov v minulosti naspäť, konkrétne do roku 1995, aby zneškodnil Johna Connora, budúceho vodcu odboja, vtedy malého chlapca žijúceho u adpotívnych rodičov. Veškeré nádeje na jeho záchranu ležia v rukách staršej verzie Terminátorana strane odboja pod názvom T-800. Toho posielajú do minulosti, aby malého Johna ochránil.

Hlavnú úlohu legendárneho Terminátora stvárnil ArnoldSchwarzeneggera a podľa mnohých ide o jeho najpamätnejšiu filmovú rolu. Pokračovanie prvého filmu z roku 1991 sa dodnes umiestňuje v tabuľke najlepších snímok všetkých čias a v dobe svojho vzniku si na svoje konto okrem pol miliardových ziskov pripísalo aj štyroch Oscarov za vizuálne efekty, strih zvuku, mix zvuku a make-up. Pokiaľ patríte k milovníkom tejto filmovej série, máme pre vás naozaj skvelú správu. 31. augusta totiž aj do slovenských kín dorazí špeciálna remasterovaná edícia filmu v 3D formáte.

Tú má na starostispoločnosť Stereo D, ktorá pracovala na 3D prevedení aj v prípade Titanicu, tak aj v prípade Avatara. Pozornejšiemu čitateľovi iste neušlo, že všetky filmy režisérsky zastrešil James Cameron, ktorý momentálne chystá začiatok masívneho nakrúcania Avatara 2, 3, 4 a 5. Tieto snímky by dokonca mali priniesť unikátnu 3D technológiu, pri ktorej sledovaní v kinosále nebude musieť divák nosiť okuliare pre to, aby si film v tomto formáte vychutnal.

My pre vás okrem informácií máme ajremasterovanýtrailer, ktorýstarším spôsobujenostalgické spomienky na moment, kedyprvýkrát mali možnosť vidieť tento film. Tých mladších zase lákado kina na skvelý film, ktorý majú možnosť vidieť na velkom plátne a rovno v obľúbenom 3D-čku.

Viac o téme: James CameronArnold SchwarzeneggerTerminator3D
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu