Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Máte radi Jo Nesba? Pripravte sa na mrazivú adaptáciu Snehuliaka s Michaelom Fassbenderom

Snímka Snehuliak
Snímka Snehuliak (Zdroj: Universal Pictures)

Drsný a svojrázny detektív Harry Hole sa dostáva na strieborné plátna v podaní Michaela Fassbendera. Ste pripravení spolu s ním vyriešiť vraždu psychopata, ktorý zabíja len v čase, kedy napadne prvý sneh?

V rodnom Nórsku sa predali viac ako 2 milióny jeho kníh a jeho diela boli preložené do viac ako 40 jazykov. Je držiteľom mnohých ocenení, napríklad cenyNórskych knižných klubov pre najlepší nórsky kriminálnyrománvôbec - dielo Zrada. Jeho prvý detektívny románFlaggermusmannen(v slovenskom prekladeNetopierí muž) získal v roku1998 literárne ocenenieGlasnyckelnza najlepšiu severskúdetektívku. Ústrednou postavou väčšiny románov je detektívHarry Hole. V máji 2015 navštívil ajSlovensko, kde absolvoval autogramiádu a besedu s fanúšikmia dva dni strávil lezením voVysokých Tatrách.

Superhrdinovia, desivý klaun i obrovské napätie: Tešte sa na akčnú filmovú jeseň!

Fanúšikovia jeho kníh už dobre vedia, že ide o nesmierne talentovaného nórskeho spisovateľa Jo Nesba. Na plátna kín sa dostane adaptácia jeho knihy Snowman, u nás známu ako Snehuliak. Hlavnú postavu v tomto kultovom príbehu si strihne talentovaný Michael Fassbender a nepôjde o nikoho iného, než o vyššie spomínaného Harryho Holea.Ide o elitnéhodetektíva so slabosťou pre alkohol, ktorý čelí zapeklitému príbehu. Je na stope sériovému vrahovi, ktorého modus operandi je naozaj zaujímavý. Vraždí len v čase, kedy napadne prvý sneh. Dokáže detektív odhaliť vraha, než znova nasneží? Čo hovoríte na ukážku? Zájdete do kina?

Viac o téme: Michael FassbenderJo NesboSnehuliak
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu