Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Sága Star Wars po Epizóde IX nekončí: Aké ďalšie dobrodružstvá z ďalekej galaxie nás čakajú?

Star Wars: The Last Jedi Zobraziť galériu (3)
Star Wars: The Last Jedi (Zdroj: SITA/Disney via Lucasfilm)

Star Wars je už niekoľko desiatok rokov kultúrnym fenoménom. Posledná epizóda s podtitulom The Last Jedi dorazila do kín pred necelým mesiacom a už o pár hodín sa pravdepodobne stane aj najziskovejším filmom roka 2017.

Úspech a davové šialenstvo spojené s obrovskými ziskami z merchandisingu spôsobili, že Disney sedí popri Marvelu a Pixaru na zlatom grále, ktorého sa rozhodne nehodlá vzdať. Čo nás teda zo ságy Star Wars čaká v najbližších rokoch?

Koniec novej trilógie

Aby mohlo štúdio Disney začať divákom predkladať nové príbehy, musí najskôr ukončiť ten hlavný. Premiéra Epizódy IX je naplánovaná na 20. december2019 a dovtedy sa určitedočkáme ešte veľkého mnostva nových informácií, ktoré nám odkryjú rúško tajomstva poslednej časti novej trilógie. Bolo by vysoko nepravdepodobné, aby sa štúdio rozhodlo snímku natiahnuť na štyri časti, resp. skončiť Epizódou X.V Epizóde IXnahradí režiséra Colina Trevorrowa z logických, nižšie spomínaných dôvodov, J. J. Abrams, ktorý sa postará o réžiu.

V kinách zarobili miliardy: Týchto sedem filmov od nás v roku 2017 vytiahlo najviac peňazí

So scenárom mu bude pomaháť Chris Terrio, ktorý pracoval na filmoch ako Argo, Batman, Superman či Justice League. S natáčaním by sa malo začať budúci rok v lete a zatiaľ sú potvrdení iba štyria herci: Daisy Ridley ako Rey, Adam Driver v role Kylo Rena, John Boyega stvárňujúci Finna a Oscar Isaac ako Poe Dameron. Na potvrdenie ďalších hercov si ešte budeme musieť nejaký čas počkať. Pre Fanúšikov Lukea Skywalkera máme dobrú správu. Povráva sa o jeho návrate v podobe Force Ghost.

Star Wars: The Last
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/Disney via Lucasfilm)

Spin-off každý druhý rok

Spin-off, respektíve snímka, ktorá dejovo síce nadväzuje na hlavný príbeh, no venuje sa konrétne iným postavám či lokáciám. V roku 2016 sme sa dočkali takéhoto prvého Star Wars projektu, ktorý niesol názov Rogue One: A Star Wars Story. Ten sa zameral na dej medzi treťou a štvrtou epizódou, konkrétne na to, ako sa povstalci vlastne dostali k plánom známej Hviezdy smrti a odhalili tak zlovestné plány Impéria.

VIDEO Otváracie tržby snímky Star Wars: Tieto čísla vám vyrazia dych

Druhý spin-off by mal do kín doraziť 25. mája a bližšie by sa mal zamerať na príbeh Hana Solaod jeho mladosti až po chopenie sa svojej role legendárneho pašeráka a zlodeja. Ďalej nám tvorcovia prezradili, že film má zahŕňať sedemročný úsek jehoživota, počas ktorého saSolo dostane k milovanej lodi Millennium Falcon, stretne sa so svojím oddaným spoločníkom Chewbaccom, a samozrejme,príde aj na jeho známosť s Landom Calrissianom.Role Hana Sola sa ujmeAlden Ehrenreich ana scéne saobjavia aj populárne tváre, akoWoody Harrelsons postavou Hanovho mentora Becketta aEmilia Clarke z Game of Thrones bude hrať zatiaľ bližšie neurčenú úlohu.

Pre zaujímavosť, šušká sa, že tretím spin-offom, ktorého ohlásenia by sme sa mohli dočkať v najbližších mesiacoch, by mohol byť príbeh slávneho Obi Wan Kenobiho v podaní Ewana McGregora, ktorý sa bližšie zameria na obdobie po skončení tretej epizódy.

Star Wars: The Last
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/Disney via Lucasfilm)

Úplne nová trilógia s novými postavami

Svet Star Wars je skutočne obrovský, čo dokazuje aj množstvo komiksov, kníh či seriálov. História tohto úžasného univerza obsahuje niekoľko tisíc rokov, takže tvorcovia majú takmer nekonečne veľa možností, ako horozvíjať a formovať pre strieborné plátno.Rian Johnson napíše a zrežíruje prvý diel a ďalej bude figurovať minimálne ako výkonný producent.A odhadovaný dátum premiéry? Nuž, ak sa skutočne spin-offy budú striedať so sequelovou trilógiou, ktorá skončí v roku 2019, Rianov nový náhľad do tejto nádhernej galaxie môže prísť do kín najneskôr okolo mája 2021.

Veľkému množstvu fanúšikov ihneď napadlo, že by mohla nová trilógia vychádzať z RPG hry Knights of the Old Republic, no s jej filmovým spracovaním saurčite nepočíta. Aj napriek tomu, že sám režisér sa považuje za jej veľkého fanúšika, na otázku ohľadom jej spracovania odpovedal:„Hral som juešte v časoch keď bola vydaná a povedal som si - bože, ja ju milujem. Určiteide o fantastickú hru. Achápem, že inštinktívne prahneme po niečom, čo poznáme a zbožňujeme, po niečom, čo sme už videli...Pre mňa je ale skutočnou zábavou predstava toho, čo ešte len môžeme vidieť a aké nové príbehy môžeme sprostredkovať."

Portfólio rozšíri aj úplne nový hraný seriál

Podľa všetkého by sme sa mali dočkať hraného Star Wars seriálu. Ten plánuje Disney odpremiérovať prostredníctvom svojej chystanej streamovacej služby. Jej momentálne spustenie je naplánované na rok 2019. Dej je ešte stále zahmlený tajomstvom, no s najväčšou pravdepodobnosťou si dá Disney skutočne záležať na tom, aby ich nový projekt pritiahol čo najviac divákov na ich novú platformu.

Viac o téme: DisneyStar Wars
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu