Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Zdeněk Troška je na nezastavenie a plánuje ďalší film: Pozrite sa, čo chystá

Český režisér Zdeněk Troška
Český režisér Zdeněk Troška (Zdroj: TASR/Pavel Neubauer)

Český režisér Zdeněk Troška už krátko po uvedení rozprávky Čertoviny pripravuje ďalší film, tentoraz o Čachtickej pani.

„Mám hotový scenár, všetko mám do detailu premyslené. Je to prepis románu od Nižňanského, ktorý všetci poznajú. No všetko stojí na peniazoch, pracovať začneme, až keď zoženiem sponzorov,“ poznamenal v rozhovore. O príbeh Čachtickej pani sa Troška ako filmár zaujíma už 25 rokov. „Vtedy pred rokmi sa mi aj zdalo, že by sa to mohlo natáčať, dokonca som požiadal pani Magálovú, či by nestvárnila hlavnú úlohu, videl som ju totiž v jednej opere, kde vynikajúco zahrala Alžbetu II. Pripravovalo sa to, no peniaze nakoniec neboli. Potom som robil muzikál Hamlet, v ktorom hrala a spievala Zdena Studenková, oni sú s Kamilou kamarátky a tak jedného dňa Zdena za mnou prišla a hovorí mi 'Pozdravuje ťa Kamila a odkazuje ti, že ak si s tou Čachtickou pani nepohneš, tak už bude môcť hrať len Ficka...' To ma potešilo, bolo to také pôvabné. Bohužiaľ, sa mi to doteraz nepodarilo zrealizovať,“ poznamenal režisér, ktorý si podľa vlastných slov dáva vždy záležať na peknom obraze a výpravnosti svojich snímok.

Režisér Zdeněk Troška pred premiérou novej rozprávky: Všetky filmy si dôsledne pripravujem

„Nechcel by som, aby bolo málo muziky za málo peňazí. Chcem, aby to bolo skutočne krásne, výtvarné, taký ozajstný výpravný film a nie, že bude sedieť on a ona pred gobelínom a on len povie 'Škoda moja drahá, že ste včera neboli v Prešporku na plese u palatína Turza, bolo to úžasné!' Divák totiž chce vidieť, aký bol ten ples úžasný - a aby bol úžasný, na to treba peniažky. Vsádzam aj športku, no viete, čo koľkokrát vyhrám...,“ zasmial sa 64-ročný rodák zo Strakoníc.

Do dlho plánovanej snímky by podľa vlastných slov rád obsadil aj Slovákov. „Kvôli Čachtickej pani som začal teraz pozerať aj slovenské programy, aby som sa zoznámil s nejakými novými slovenskými tvárami. Práve pozerám seriál 1890 a taký Koleník je napríklad krásny chlap. Ten by v tej Čachtickej pani pokojne mohol hrať. Hlavné je, aby sa na herca dobre pozeralo. Hlavný hrdina vám musí byť sympatický, musí sa vám páčiť a musíte s ním kráčať. Čo s tým, keby som mal v rozprávke škaredú princeznú. To by mi potom bolo úplne jedno, či ju zožerie drak,“ uzavrel pobavene.

Viac o téme: Zdeněk TroškaČachtická pani
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu