Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Exotická kráska si vyberá jeden kvalitný projekt za druhým: Toto chystá najbližšie

Lupita Nyong'o
Lupita Nyong'o (Zdroj: SITA/Christopher Smith/Invision/AP)

Kensko-mexická herečka Lupita Nyong'o si zahrá v pripravovanej adaptácii memoárov juhoafrického komika a moderátora televíznej relácie The Daily Show (1996) Trevora Noaha. Správu potvrdil magazín The Hollywood Reporter.

Bestseller Born a Crime: Stories from a South African Childhood (2016) približuje detstvo Noaha, ako potomka čiernej matky a bieleho otca v čase apartheidu, keď boli medzirasové vzťahy zakázané. Tridsaťštyriročná rodáčka z Mexika v jeho filmovom spracovaní stvárni komikovu matku.

Lupita Nyong'o vyštudovala herectvo na Yale University v USA a debutovala v krátkometrážnej snímke East River (2008). Následne sa v rokoch 2009 - 2012 predstavila v miniseriáli Shuga (2009). Známou sa však stala až v roku 2013, keď si zahrala v dráme 12 rokov otrokom režiséra Stevea McQueena a za svoj výkon získala množstvo ocenení vrátane Oscara pre najlepšiu herečku vo vedľajšej úlohe. Diváci a diváčky ju mohli vidieť aj v akčnom trileri Non Stop (2014) či sci-fi Star Wars: Sila sa prebúdza (2015) a Star Wars: Poslední Jediovia (2017).

Svoj hlas prepožičala vlčici Rakshi vo filme Kniha džungle (2016). Najnovšie sa predstavila v marvelovke Čierny panter (2018), ktorá sa dostala do slovenských kín 15. februára. Nakrútila tiež dokument In My Genes (2009), ktorý taktiež produkovala.

Viac o téme: Lupita Nyong'oTrevor Noah
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu