Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Detektív pátra po beštiálnom vrahovi: Veľkolepý návrat Jima Carreyho v temnom thrilleri

Zobraziť galériu (5)
(Zdroj: ČSFD/ InterTitle Films)

Jeden z najvýraznejších komikov Hollywoodu Jim Carrey sa po štyroch rokoch predstaví v hlavnej úlohe. Tentokrát však pôjde o temný thriller na motívy skutočných udalosti. V snímke Dark Crimes si zahrá detektíva Tadeka, ktorý je na stope beštiálnemu vrahovi.

Jim Carrey sa poslednýkrát objavil v hlavnej úlohe v pokračovaní bláznivej komédie Blbý a blbší sú späť v roku 2014. Napriek tomu, že je Carrey známy najmä ako komik, v jeho repertoári sa nachádzajú aj seriózne filmy, v ktorých dokázal, že je naozaj skvelý herec(Číslo 23, Večný svit nepoškvrnenej mysle a ďalšie). Po štyroch rokoch sa tak zhostí úlohy poľského detektíva Tadeka.

Detektív pátra po beštiálnom
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: ČSFD/ InterTitle Films)

Thriller podľa skutočnej udalosti

Detektív Tadek totiž neskôr nájde podobnosti s románomKrystova Kozlowa a postupne si myslí, že práve on je vrah, ktorý bol natoľko drzý, že opísal celú vraždu vo svojej knihe a vydal ju. Príbeh je inšpirovaný skutočnou udalosťou, ktorá sa pred rokmi odohrala v Poľsku. Film vychádza z článku "True Crime", ktorý pre New Yorker v roku 2008 napísal David Grann o Krystianovi Balovi. O scenár k filmu sa postaral Jeremy Brock. V roku 2007 bol na 25 rokov odsúdený poľský spisovateľKrystian Bala. Dôvodom bola vražda Dariusza Janiszewskiho, malého poľského podnikateľa, vo Wroclawiv roku 2000.

Detektív pátra po beštiálnom
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: ČSFD/ InterTitle Films)

Polícia sa snažila vraha vypátrať celé tri roky, no neúspešne. No po istom čase objavil jeden z detektívov stopy, ktoré viedli priamo k Balovi. Ten totiž napísal svoj debut s názvom Amok v roku 2003, teda tri roky po Janiszewskeho smrti. Napriek tomu, že to označil za fikciu, v knihe boli detaily vraždy, o ktorých nikto nevedel. Dôvodom vraždy bola údajne žiarlivosť, lebo Bala veril, že podnikateľ má s jeho manželkou pomer.

Detektív pátra po beštiálnom
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Youtube)

Dark Crimes uviedli už pred dvoma rokmi

Jim Carrey sa ako detektív Tadek stane prípadom priam posadnutý. Počas toho, ako sleduje stopu Kozlowa a jeho priateľky, záhadnej zamestnankyne sex klubu (Charlotte Gainsbourg), jeho obsesia stúpa. Dostane sa do kriminálneho podsvetia, aby sa dozvedel šokujúcu pravdu o vražde. Krystova Kozlowa si zahrá Marton Csokas a v snímke sa objaví aj fínsky herecKati Outinen. Réžie filmu sa ujalAlexandros Avranas.

Dark Crimes však nie je až takou novinkou. Na trhu je od októbra 2016. Film kúpila spoločnosť Saban Films a do kín sa dostane začiatkom mája. Spoločnosť DirectTV však exkluzívne uvedie film už 19. apríla.

TRAILER k filmu Dark Crimes

Viac o téme: Jim CarreyDark Crimes
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu